Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deus Ex: Universe aangekondigd

Vertelt complot overheen verschillende next-gen games en andere media.

Eidos maakt het bestaan van Deus Ex: Universe bekend. Onder die naam brengt het bedrijf verschillende games uit de futuristische franchise naar next-gen consoles en pc.

Deus Ex: Universe is niet de naam van één spel, maar van verschillende titels die samen een groot complot uit de wereld van de bionische lichaamsdelen, Illuminati en Vrijmetselaars vertellen. Naast enkele releases op next-gen consoles en pc heeft Eidos ook mobiele spellen, boeken en graphic novels op de planning staan die elk hun eigen stukje van het verhaal vertellen. De studio is van plan om de fans op regelmatige basis te voorzien van games die deel uitmaken van Deus Ex: Universe.

Bij de Canadese ontwikkelaar is men al volop bezig aan de eerste game in het geplande epos. Zo goed als het hele team dat het uitstekende Deus Ex: Human Revolution voortbracht, werkt mee aan de nog naamloze opvolger.

Een kernthema in de komende Deus Ex spellen wordt 'trans-humane segregatie'. De mensen die zich mechanische lichaamsdelen hebben aangemeten, behoren in Deus Ex: Universe in een aparte klasse waar de 'pure' mensen op neerkijken. In de onderste delen van de kastenstelsel droomt men van een Cyber Renaissance.

Het eerste beeld van de trans-humane samenleving.
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties