Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deus Ex-schrijver start Kickstarter voor spionagethriller Sienna Storm

Ook andere grote namen werken mee.

Deus Ex- en Deus Ex: Invisible War-schrijver Sheldon Pacotti heeft een nieuw Kickstarterproject: Sienna Storm. De game wordt een huwelijk tussen een spionagethriller en een collectable card game.

Pacotti heeft collega's om zich heen verzameld die eveneens aan grote games werkten. Tony Evans (Knight of the Old Republic 2 en Neverwinter Nights 2) en Darrell Hardy (Magic the Gathering: Tactics) bouwen ook mee aan de game. Zodra de eerste stretch goal is bereikt, zorgt Chris Avellone van Obisidian Entertainment voor de Engelse voice-overs van Sienna Storm.

De eerste teaservideo toont dat het verhaal van de game zich afspeelt in de stijl van een stripboek. Bepaalde panelen bieden je meerdere opties die de voortgang van het spel beïnvloeden.

Tijdens de actiemomenten van Sienna Storm beslis je de strijd door middel van een kaartspel. Dat aspect is volgens Pacotti een combinatie van het opbouwen van je personage, het verzamelen van loot en strategie. Voor de aanvang van elk gevecht krijg je de kans om je spelkaarten aan te passen aan de situatie.

Als Sienna Storm 179.000 dollar ophaalt, gaat de ontwikkeling van start. Momenteel komt de game enkel uit voor Windows, maar als 260.000 dollar wordt bereikt staat er ook een Mac-versie gepland.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties