Skip to main content

Deus Ex-ontwikkelaar Warren Spector leidt System Shock 3

Ook werkt hij aan Underworld Ascendant.

OtherSide Entertainment heeft bekendgemaakt dat Warren Spector het team komt versterken. De Amerikaan gaat bij de studio aan Underworld Ascendant en System Shock 3 werken.

Spector is momenteel nog werkzaam als docent aan de universiteit van Texas in Austin, maar treedt na het huidige semester officieel in dienst bij OtherSide Entertainment. Daar neemt hij plaats in het directieteam van de studio. Spectors eerste klus is ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling van Underworld Ascendant, de spirituele opvolger van Ultima Underworld. Vervolgens neemt hij de leiding in handen van de ontwikkeling van System Shock 3.

OtherSide Entertainment is opgericht door Paul Neurath. Hij was ook de oprichter van Looking Glass Studios, de studio achter de eerste twee System Shocks-games. De Amerikaan zegt zeer verheugd te zijn weer met Spector te kunnen werken.

Spector is de creatieve geest achter de originele System Shock. Ook werkte hij in het verleden aan games als Deus Ex, Thief: The Dark Project, Epic Mickey en de Ultima-serie.


Nog eventjes tijd? Dit is ook interessant:

Read this next