Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deus Ex krijgt in-game advertising

Reclame Star Wars Blu-ray in laadschermen.

We zien het regelmatig opduiken in free-to-play games, maar tot nu toe blijven in-game reclameboodschappen voor bestaande producten in spellen waar je zestig euro voor moet betalen grotendeels uit. Uitzonderingen op de regel zijn sport- en racespellen als FIFA en Gran Turismo, maar nu lijkt ook Deus Ex: Human Revolution zich toe te voegen aan het lijstje.

Oplettende gamers hebben namelijk opgemerkt dat de laadschermen van Human Revolution een lichte aanpassing hebben ondergaan. Tot voor kort kregen we telkens reclameboodschappen voor fictieve snufjes - zoals mechanische ogen of coole ze-zitten-in-je-hoofd-zonnebrillen - te zien, maar nu probeert men ons ook bestaande producten aan te smeren. Met name de Blu-ray editie van de Star Wars films, zoals je op de screenshot in dit nieuwsbericht kan zien.

Blijkbaar kunnen ook de reclameborden die je in de spelwereld van Deus Ex: Human Revolution ziet uitgerust worden met nieuwe reclameboodschappen, maar dat lijkt voorlopig nog niet het geval te zijn.

Een screenshot van het laadscherm waarop reclame voor de Blu-ray versie van Star Wars te zien is.

Wij hebben hier helemaal niets op tegen, zo lang een reclameboodschap ons niet belet om het spel te spelen. Stel je maar eens voor hoe vervelend het zou zijn mocht je tijdens het hacken van een computer opeens je scherm bedekt wordt door reclame voor antivirus software.

Deus Ex: Human Revolution ligt nu in de winkelrekken voor de PS3, X360 en PC. Wat wij van het spel vonden kun je in onze review doornemen.

Reacties