Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deus Ex: Human Defiance wordt film, geen game

Gebaseerd op Deus Ex: Human Revolution.

De trademark rond de titel Deus Ex: Human Defiance die vorige week opdook zal geen game worden. Nieuwe documenten wijzen erop dat Human Defiance een film zal worden.

Uit de files die dit weekend opdoken is op te maken dat het trademark door CBS Films, een relatief kleine en jonge uitgever van bioscoopprenten, werd aangevraagd. Volgens Robert C. Cargill, een man die verbonden is met films én Deus Ex-uitgever Square-Enix, zal de film gebaseerd zijn op de derde Deus Ex game, Human Revolution die in 2010 uitkwam en zeer goede kritieken kreeg. Die game is een prequel op de andere twee games uit de franchise en dus een perfect begin voor een film.

Een release date of namen voor de film zijn er nog niet. In het verleden hebben al meerdere filmmakers hun tanden stukgebeten op videogameverfilming met Uwe Boll's werken (Far Cry, Alone in the Dark, Bloodrayne, Dungeon Siege en Silent Hill) als absolute dieptepunten. Andere projecten blijven dan weer oneindig lang hangen in de preproductie (Gears of War, Halo, Kane and Lynch, ...). Hopelijk vergaat het Deus Ex: Human Defiance wat beter.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties