Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Detroit: Become Human release bekend

Menselijker dan mensen.

Ontwikkelaar Quantic Dream heeft de releasedatum van Detroit: Become Human onthuld. De game lanceert op 25 mei op de PlayStation 4.

Detroit: Become Human is een verhaalgedreven game die zich in een sci-fi setting afspeelt. Het verhaal van de game draait de ontwikkeling van artificiële intelligentie en mensachtige robots. Een belangrijk thema is de plaats die deze robots in de maatschappij innemen.

Regisseur David Cage laat in een statement weten dat Detroit: Become Human onderwerpen behandelt 'die door sommigen als controversieel kunnen worden gezien'. Cage noemt deze thema's zelf 'de meest interessante aspecten van de game'.

"We hopen dat Detroit enkele discussies op gang weet te brengen. Wij zijn ook erg benieuwd naar jullie meningen over de game", aldus Cage.

De mening van Carl kun je lezen in de Detroit: Become Human review.

Quantic Dream maakte in het verleden onder andere Heavy Rain en Beyond: Two Souls. De studio is onlangs ook in opspraak gekomen vanwege de bedrijfscultuur en het gedrag van enkele werknemers. David Cage noemde deze opmerkingen 'laster'.

Er is meer Sony-gerelateerd nieuws. Zo zijn onlangs de PlayStation Plus games van de maand maart onthuld. Het bedrijf stopt volgend jaar ook met gratis PS Vita en PS3-games bij PlayStation Plus.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties