Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Details rond Uncharted 3 onthuld

Woestijn, verraad en ... Lawrence of Arabia?

Entertainment Weekly heeft heel wat details rond Uncharted 3 vrijgegeven.

Uncharted 3: Drake's Deception zal in het najaar van 2011 in de winkels liggen. Het verhaal concentreert zich op twee belangrijke dingen uit Nathan Drake's leven. Ten eerste is er de relatie tussen hem en Victor “Sully” Sullivan. Het tweede element is zijn zoektocht naar een legendarische verloren stad.

De reis zal hem uiteindelijk brengen naar de Rub al Khali. Deze woestijn in het zuiden van Saoedi-Arabië staat ook wel bekend als het Lege Kwartier. Enkele historische verhalen zoals dat van Sir Francis Drake en zelfs Thomas Edward Lawrence (Lawrence of Arabia). Deze laatste wordt niet om zijn oorlogsverleden aangehaald, maar voor zijn eerdere werk als archeoloog.

Volgens ontwikkelaar Naughty Dog wordt er nog meer aan gedaan om de hele ervaring als een interactieve film te tonen. Creative director Amy Hennig: “Wij mikken erop om een interactieve en cinematografische beleving te ontwikkelen. Er wordt echter ook tijd besteed aan de multiplayer. Wij willen de grote namen van de multiplayer-markt aanpakken.”

In 2011 mag je heel wat verwachten van Uncharted. Naast de game staan er ook een film en graphic novel in de planning.

Over de auteur

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Reacties