Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Details Resident Evil: Revelations 2 onthuld

'Meer focus op survival-horror dan op actie.'

Meer details betreft Resident Evil: Revelations 2 zijn onthuld in de november-uitgave van GamesMaster Magazine. Volgens het tijdschrift speel je in de nieuwe game van ontwikkelaar Capcom als Claire Redfield en tevens als Moira Burton.

De campagne heeft daarvoor een co-op-modus. De rol van Claire is georiënteerd op vechten, terwijl Moira support geeft met medicijnen en een zaklamp. Wanneer Claire sterft, resulteert dit in een game-over scherm.

Het verhaal van het nieuwe deel binnen de Resident Evil-reeks speelt zich af op een verlaten eiland met daarop een gevangenis. Wanneer Claire en Moira hier wakker worden na een ontvoering, gaat het duo op onderzoek uit. Het plot speelt zich af tussen Resident Evil 5 en 6.

In de titel wordt overigens een nieuwe vijand geïntroduceerd. De mysterieuze Afflicted lijken op zombies, maar zijn eigenlijk iets anders. Ze kunnen je veel schade toebrengen en zijn eventueel te ontwijken met sluipwerk.

Volgens het tijdschrift is Resident Evil: Revelations 2 meer gefocust op survival-horror dan actie. Producent Okabe heeft gezegd goed naar de fans te luisteren, maar ook andere dingen te doen dan van de ontwikkelaar verwacht wordt.

Resident Evil: Revelations 2 is speelbaar in 1080p en 60 frames per seconde op de pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar komt ook uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. De game is begin 2015 verkrijgbaar. Op PushStart zijn er al enkele screenshots van Resident Evil: Revelations 2 te vinden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Resident Evil: Revelations 2

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties