Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Details over nieuwe de Blob lekken

Zowel over de Wii- als DS(i)-versie.

In onze pré3-vooruitblik rond uitgever THQ lieten we jullie al weten dat ze op de E3 2010 het vervolg voor het vermakelijke de Blob zouden onthullen, en vandaag zijn de eerste details al gelekt. Niemand lijkt nog te wachten totdat de E3 daadwerkelijk van start gaat...

In de Blob: The Underground zullen we, zoals verwacht, met onze vrolijke blobjes ondergronds kunnen gaan. Metrostellen en afvoerpijpen kwamen reeds ter sprake, maar ook andere indoor locaties zullen in het spel toegankelijk zijn. Wanneer de speler zich binnen begeeft zal het spel opeens 2D-sidescrolling elementen bevatten. Alle gebieden zijn te vinden in Prisma City, en we zullen het opnieuw moeten opnemen tegen Comrade Black.

De missies lijken meer variatie te bevatten en zijn uitgerust met meerdere objectieven. Ook zal het deze keer mogelijk zijn om je blob op te waarderen waardoor hij/zij/het? meer verf kan dragen, meer levens heeft en vaker speciale krachten kan gebruiken. De valuta om dit alles te upgraden zijn inspiration points.

Verder is het leuk om te weten dat we ons mogen opmaken voor een co-op mode in de Blob: The Underground die blijkbaar vergelijkbaar is met die uit Super Mario Galaxy. THQ kon ook bevestigen dat er een multiplayer versus mode aanwezig zal zijn, al ontbreken daaromtrent verdere details nog.

de Blob: The Underground zal ook voor de DS verschijnen, en de verhaallijn van de draagbare versie kan geplaatst worden tussen het eerste en tweede deel voor de Wii. Op de handheld zal het vooral rond 2D-sidescrolling actie draaien, en blijkbaar zullen er géén touch controls in verwerkt zitten. Mensen die een DSi mogen een exclusieve minigame verwachten.

Beide spellen zouden in de lente van 2011 op de markt moeten verschijnen.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties