Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Details over Metroid: Other M duiken op

Menselijke kant van Samus staat centraal.

De Metroid games worden vandaag de dag nog steeds gezien als een van de weinige reeksen waarbinnen steeds weer kwalitatieve games verschijnen. De laatste keer dat we samen met Samus op een vers, groots avontuur mochten gaan was in 2007 in Metroid Prime: Corruption voor de Nintendo Wii. Vorig jaar bracht Nintendo wel de Metroid Prime Trilogy uit - een bundel van alle Prime-titels - maar fans kijken sinds de voorbije E3 toch vooral uit naar Metroid: Other M.

Aan die laatste game werkt Nintendo in samenwerking met Team Ninja, de ontwikkelaar die we vooral kennen van de Ninja Gaiden reeks. Hoe deze jongens en meisjes de productie van de nieuwe Metroid zullen aanpakken blijft voorlopig nog een raadsel, maar in een interview met het Japanse blad Famitsu ligt Yoshio Sakamoto - de co-creator van Metroid - alvast een tipje van de sluier.

"Anders dan de rest van de reeks zullen we in Other M veel aandacht besteden aan de uitdieping van Samus haar menselijke kant, en dit aan de hand van tussenfilmpjes," aldus Sakamoto. "Ze is een sterke vrouw, maar ze is ook fragiel. We willen deze keer een spel maken dat deze twee aspecten duidelijk weergeeft. Other M is een actiespel, maar dat wilt niet zeggen dat er geen emotioneel luik kan zijn."

Opvallend is dat Sakamoto de nadruk legt op tussenfilmpjes. Normaal gesproken komen we deze niet vaak tegen in eender welke Metroid game tot nu toe. De cutscènes zullen verder ontworpen worden door de studio D-Rockets, waarvan we het eerste resultaat al konden zien in de E3 debuuttrailer van Metroid: Other M.

Qua gameplay mogen we volgens Sakamoto "2D jump action" verwachten zoals we die kennen uit de klassieke Metroid games, maar dan in een 3D-jasje. Verder wil de man daar nog aan toevoegen dat dit iets is wat enkel tot zijn recht kan komen op de Nintendo Wii. Klinkt veelbelovend!

Metroid: Other M zou dit jaar nog in de winkelrekken terug te vinden moeten zijn, al zou het best kunnen dat wij Europeanen nog tot 2011 zullen moeten wachten.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties