Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Details over kwalificatie voor Pokémon Unite World Championship bekendgemaakt

Verenigd staan we sterker.

Er zijn meer details bekend over het Pokémon Unite World Championship dat in augustus 2022 plaatsvindt.

Het is de eerste keer dat Unite deel uitmaakt van het Pokémon World Championship. Daarom bestond er al langer nieuwsgierigheid over de precieze regels rond deelname.

Er vinden vanaf deze maand kwalificatierondes plaats voor verschillende regio's. De regio's zijn Noord-Amerika, Europa, Japan, Zuid-Amerika, Oceanië, Zuid-Korea, en Asia-Pacific (APAC).

Om deel te nemen aan de kwalificatierondes moet je een team van vijf personen vormen en deelnemen aan de toernooimodus. Je verdient 'Championship Points' (CP) gebaseerd op hoe je team het doet tijdens elk maandelijks toernooi.

Bekijk op YouTube

Je kunt tijdens het seizoen ook van team wisselen, je CP is individueel bepaald.

Elk maandelijks toernooi bestaat uit een open kwalificatiewedstrijd waarin teams een dubbele eliminatie spelen. De beste zestien teams gaan door naar de maandelijkse finale, twee tot drie weken na de open kwalificatiewedstrijd

In april 2022 kun je ook meedoen aan de Aeos Cup, een speciaal toernooi waarbij meer prijzen en CP dan bij de maandelijkse toernooien te verdienen vallen.

De beste vier teams van de maandelijkse finale van maart uit elke regionale zone, plus twaalf teams via de Last Chance Qualifier-wedstrijd van de Aeos Cup, spelen eerst in een groepsfase volgens het principe van 'round robin'. Daarna spelen ze de finale volgens het principe van dubbele eliminatie.

Je kunt gratis deelnemen op eender welk platform. Wel moet je de Masters ranking hebben bereikt en moet je minstens 18 jaar oud zijn.

In totaal is er meer dan een miljoen dollar prijzengeld voorzien.

Read this next