Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Details over Gran Turismo 5 DLC

Volgende week beschikbaar.

Polyphony Digital maakte er de laatste jaren een sport van elk uitstel waar Gran Turismo 5 door geplaagd werd op te volgen met nog een uitstel, gevolgd door nog één en nog één en ... Tegen de gewoonte van de ontwikkelaar in is de Spec 2.0 update voor hun vorig jaar verschenen racesimulator vandaag echter al beschikbaar, waar er eerder sprake was van eind oktober. Mooi zo.

Met die gratis update de deur uit, kondigde men in één adem een resem betalende DLC aan waarmee fans die ervoor in de buidel willen tasten binnenkort aan de slag zullen kunnen. En met binnenkort bedoelen ze ditmaal ook echt binnenkort. De eerste lading verschijnt namelijk al volgende week, 18 oktober om precies te zijn.

Wie teleurgesteld was toen bekend raakte dat Spa-Francorchamps niet in Gran Turismo 5 zou gaan zitten, kan zijn hartje ophalen aan het Course Pack dat naast Spa-Francorchamps ook Kart Space I en II aan de game toevoegt. Beide samen zullen je €4 kosten.

Wie eerder zat te wachten op nieuwe bolides, zal blij zijn te horen dat er een pakket met vijftien nieuwe wagens werd samengesteld. Tel er €8 voor neer en je ziet je wagenpark uitbreiden met enkele nieuwe karts, touringmonsters en Redbull's X2011.

Tot slot zijn er nog het Racing Gear en Paint Pack, elk verkrijgbaar aan de prijs van €2. De eerste voegt 90 accesoires als helmen en racepakken toe, met de tweede kan je voortaan kiezen uit ruim 100 nieuwe kleurtjes voor je wagens.

Ik kan het me moeilijk voorstellen, maar wie geïnteresseerd is in al deze pakketten, kan ze een kwart goedkoper in huis halen -€12 dus- door voor het Complete Pack te gaan.

Vanaf 18 oktober is dit alles beschikbaar via het Plastation Network.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo 5

PS3

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.
Reacties