Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Details co-op Splinter Cell: Conviction

Zal proloog van singleplayer worden.

Het gaat stilaan tijd worden dat we meer informatie krijgen over Splinter Cell: Conviction, en gelukkig is er het Officiële Xbox Magazine om ons uit de nood te helpen. Het blad had zopas de kans om een gesprek te voeren met ontwikkelaar Ubisoft en wist meer details over de coöperatieve modus - waar we jullie eind vorige maand het bestaan van lieten weten - los te peuteren.

Het verhaal van de co-op zal als een proloog dienst doen en zal ongeveer zes uur in beslag nemen. Spelers zullen aan de slag gaan als een Rus (genaamd Kestrel) en een Amerikaan (Archer), en beide heren zullen moeten samenwerken om in totaal vier levels tot een goed einde te brengen. Heel wat elementen uit de singleplayer zullen aanwezig zijn in de co-op, waaronder de "marking and executing" en de "last known position" mechaniek. Ook zul je met z'n twee doelwitten moeten ondervragen.

Om de coöperatieve modus extra interessant te maken zullen er ook enkele specifieke manoeuvres beschikbaar zijn. Wanneer een vijand een van de spelers in een wurggreep te pakken krijgt, zul je een elleboogstoot kunnen geven waarna de agressor tijdelijk vatbaar is voor een welgemikte kogel van je collega. Ook krijg je de kans om je gesneuvelde kameraad te redden wanneer hij dodelijk gewond is.

Weet je de co-op missies tot een goed einde te brengen, dan krijg je als beloning punten die gebruikt kunnen worden om je wapens op te waarderen of om nieuwe gadgets te kopen.

Verder geeft Ubisoft ook wat meer informatie prijs over de multiplayer modes in Splinter Cell: Conviction. Zo zullen er in de "Deniable Ops" challenges te vinden zijn die zich afspelen in dezelfde gebieden als de co-op, plus twee extra maps. In "Hunter" moeten spelers alle NPC's binnen de omgeving doden, terwijl we in "Infiltration" hetzelfde moeten doen, alleen ongezien. In "Last Stand" is het de bedoeling om eindeloos aanstormende vijanden neer te halen om het activeren van een EMP warhead te verkomen, en Ubisoft sluit het gesprek af met de aankondiging van "Face Off" waarin spelers het head-to-head opnemen tegen computer gestuurde vijanden.

Splinter Cell: Conviction ligt in februari 2010 in de winkelrekken.

Reacties