Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Destiny: The Taken King - Exotics Blueprints gids

Zo werken Year 1 en Year 2 Exotics Blueprints in Destiny: The Taken King.

Destiny: The Taken King Year 1 en Year 2 Exotic Blueprints

In deze gids leggen we uit hoe Exotic Weapon Blueprints in Destiny: The Take King werken. We bekijken zowel de Year 1- als Year 2-wapens en vertellen je hoe je je huidige uitrusting naar de nieuwe Attack-waardes brengt. Let er wel op, Year 2 Exotic Weapons worden pas beschikbaar wanneer je Level 40 bent.

Niet elk wapen maakt de overstap naar Year 2. Wapens zoals The Last Word en Red Death krijgen een Year 2-upgrade, terwijl favorieten zoals de Gjallarhorn en Ice Breaker op Year 1 blijven steken.


Wat zijn Exotic Weapon Blueprints?

Weapon blueprints zijn exotische wapens die je in de game vindt en waarvan je er hopelijk in de toekomst nog heel wat van in handen krijgt. Als je precies wilt weten wat je nu precies al hebt, ga dan naar Hall of Guardians in de Tower. Zoek de kiosk just buiten de deur, achter Ikora Rey, de Warlock Vanguard. Hier vind je een lijst met al je bezittingen.

Op de kiosk zie je enkele dingen waar je op moet letten. Je bevindt je op de Collection 1 tab en hebt lijsten voor Year 2 Primary, Year 2 Special en Year 2 Heavy. De meeste verschijnen als Engrams, en we leggen zo meteen uit hoe dit komt.

Ga naar de Collection 2 tab en je ziet de Year 1 Primary, Year 1 Special en Year 1 Heavy lijsten. Hier zie je geen Engrams, wat dit zijn de Exotic Weapons die je tijdens het eerste jaar van Destiny hebt verzameld.

Hoe werken Year 1 Exotics?

Je kan de Collection 2 tab het beste vergelijken met een kluis vol met de exotische wapens die je tijdens Year 1 hebt gevonden. Daarom zijn er ook geen Engrams, je moet de wapens ontdekken voor ze verschijnen.

Wat is hier dan het doel van? Als je bijvoorbeeld de Year 1-versie van de Gjallarhorn hebt en het wapen dismantlet, kun je naar de kiosk komen om het terug te krijgen. Als je eenmaal de blueprint hebt (wat wil zeggen dat je het wapen reeds hebt gevonden), heb je het wapen dus voor altijd. Het enige wat je moet doen is een Exotic Shard en 2500 Glimmer betalen.

Hoe werken Year 2 Exotics?

De exotische wapens die je in Year 2 lijst vindt, werken ongeveer hetzelfde. In de Collection 1 tab zie je wapens gewoon, en andere als Engrams. De wapens die je ziet, zijn exotics die je reeds gevonden hebt en die in The Taken King geüpgraded kunnen worden zodra je Level 40 bent.

Neem als voorbeeld de bovenstaande afbeeldingen. Je ziet een volledig geüpgradede Red Death met een 170 Attack Rating (het Year 1 maximum). Op de tweede afbeelding zie je de Year 2 blueprint voor Red Death (omdat je het wapen al hebt) en het heeft een Attack Rating van 280.

In de praktijk betekent dit dat je niet hoeft te wachten tot je het wapen in The Taken King vindt, maar dat je gewoon naar de kiosk kunt gaan om naar Year 2 te upgraden. Je moet dan wel 150 Legendary Marks neertellen.

Legendary Marks vormen de nieuwe valuta van The Taken King. De Crucible Marks en Vanguards Marks worden gecombineerd en vervangen door Legendary Marks.

De wapens die enkel als Engrams verschijnen, zijn wapens die je nog niet gevonden hebt. Heb je bijvoorbeeld Red Death nog niet gevonden, verschijnt hij ook niet in je lijst van de kiosk.


- Voor meer Destiny-informatie ga je terug naar de index van onze Destiny: The Taken King walkthrough en gids.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties