Skip to main content

Destiny: The Taken King - Armsday en Gunsmith Reputation gids

Bezoek Banshee-44 elke woensdag om de Armsday Field Test te starten in Destiny: The Taken King

Destiny: The Taken King Armsday en Gunsmith Reputation

Deze gids legt alles uit wat je over Armsday in Destiny: The Taken King moet weten. We bespreken hoe Field Testing werkt en hoe je Gunsmith Reputation krijgt door Banshee-44 te bezoeken. Tot nu toe was de Gunsmith een teleurstellende verkoper in de Tower, maar dit gaat met The Taken King helemaal veranderen.

Armsday begint elke woensdag. Je krijgt een week de tijd om de Field Testing van Banshee-44 te voltooien. Om de zeven dagen verschijnt er dus een nieuw wapen.


Wat is Armsday in Destiny?

Amsday is de dag dat de Gunsmith Banshee-44 een nieuw wapen beschikbaar stelt om door Guardians in het veld getest te worden. Wanneer je hem in de Tower bezoekt, zie je dat hij een lijst met verschillende wapens heeft. Je kunt er zo veel nemen als je wilt en ze uitproberen. Uiteindelijk is dit een nieuwe vorm van een Bounty, maar dan met een unieke invalshoek.

Wanneer je je wapen(s) hebt gekozen, activeer het dan als je primary, special of heavy en scroll over het wapen in je inventaris. Je ziet een beschrijving van wat er moet gebeuren om dit wapen in het veld te testen. Sommige wapens vereisen bijvoorbeeld dat je ze in de Crucible gebruikt om Guardians te doden, terwijl je met ander wapentuig een bepaald aantal PvE-vijanden moet doden.

Wat deze Field Test (lees: Bounty) uniek maakt, is dat die niet in je lijst met Quests verschijnt. De vereisten en de progressie zie je enkel wanneer je in je inventaris over het wapen scrollt.

Wanneer de Field Test is voltooid, kun je het wapen voor de rest van de week gebruiken of het dismantelen. De Gunsmith Reputation krijg je automatisch, je hoeft dus niet naar Banshee-44 terug te keren.

Wat is Gunsmith Reputation?

Je verdient Gunsmith Reputations telkens wanneer je een Field Test van een wapen voltooit. Net als bij Cryptarch en Eris Morn, kun je die reputatie levelen om beloningen te verdienen.

Hoe deze beloningen er precies uitzien is nog niet geweten, maar veel zal de komende dagen duidelijk worden. Je reputatie verhogen geeft je waarschijnlijk de kans om legendarische wapens te kopen. Nog beter: met het nieuwe loot-systeem krijg je telkens een wapen dat je nog niet hebt, in plaats van keer op keer hetzelfde item.

We kunnen al wel over enkele dingen speculeren. Waarschijnlijk zal je de reputatie naar Rank 4 moeten verhogen voor je iets kunt kopen. Dit duurt natuurlijk een tijdje. Wees er dus zeker van dat je elke week je Field Tests voltooit.

Je kunt dit doen op één of al je personages. Welke impact dit heeft, is nog niet helemaal duidelijk. Maar aangezien wapens kunnen gedeeld worden, is het misschien wijs om je Gunsmith Repuation niet te veel over je drie Guardians te verspreiden.


- Voor meer Destiny informatie keer je terug naar het begin van onze Destiny: The Taken King walkthrough en gids.

Read this next