Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Destiny ook naar PlayStation 4

Bungies nieuwe first-person shooter komt op Sony's next-gen console.

Eric Hershberg (hoofddirectuer van Activison), Jason Jones (medeoprichter en projectleider bij Bungie) en Herald Ryan (president van Bungie) hebben bevestigd dat Destiny te spelen zal zijn op de PlayStation 4. Afgelopen week onthulde de studio haar ambitieuze project reeds voor de PlayStation 3, Xbox 360 en "next-gen consoles." Nu is dat laatste dus concreet. Of de opvolger vsn de Xbox 360 ook dit spel aan haar bibliotheek kan toevoegen, is nog afwachten.

De ontwikkelaar vroeg zich af wat ze na Halo gingen doen. "Hoe zetten we het first-person shooter genre weer op zijn kop? We bieden met Destiny een doordrongen online wereld, persoonlijk aan te passen personages en coöperatieve gameplay die je wegblaast," aldus Jones. "Dit wordt de eerste shared-world shooter."

Ryan legde uit dat Destiny op meerdere platformen te ervaren is. "Het is een online, verbonden ervaring. Net als de PlayStation 4 maakt het gebruik van verschillende apparaten en het spel biedt jarenlang plezier." Destiny komt dus zowel voor de PS3 als de PS4 en PlayStation gebruikers krijgen exclusieve spelonderdelen.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties