Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Destiny is Bungie's nieuwe altijd-online FPS

Halo-ontwikkelaar onthult ambitieus, tien-jarig project.

De nieuwe game van Bungie heet Destiny, wordt uitgegeven door Activision en gaat verschijnen op de PlayStation 3, Xbox 360 en 'next-gen consoles.' Dat heeft de oorspronkelijke ontwikkelaar van Halo gisteravond dan eindelijk officieel bekend gemaakt.

Ondanks dat de game duidelijke Halo-invloeden vertoont, is het toch een heel ander beestje. Het is een first-person shooter die zich afspeelt in een voortdurend veranderende online wereld. Samenspel is dan ook een belangrijk element van de gameplayervaring. Bungie noemt het een 'shared online experience.' Je kan de game in je eentje spelen, maar je moet wel altijd verbonden zijn met het internet.

Het gerucht dat Bungie zou werken aan een 'MMOFPS' ging al in 2011. Nu neemt de ontwikkelaar die term niet letterlijk in de mond, maar van wat er tot nu toe over bekend is lijkt de term vrij accuraat. Zo zijn er 'quests' en 'dungeons' en veilige havens waar je andere spelers kan treffen om teams te maken en zo samen te spelen.

Het contract met Activision geldt voor de komende tien jaar. De eerste game in de Destiny-reeks komt sowieso uit op de huidige generatie consoles, maar het lijkt er op dat de komende jaren wordt toegewerkt naar de volgende generatie. Een PC-release is mogelijk maar nog niet officieel, en over een Wii U-versie werd volledig gezwegen.

Mogelijk komt Destiny in 2014 uit, en heb je er geen subscriptie voor nodig zoals bij andere MMO's. Onze Britse collega's noemen het 'mogelijk de duurste game ooit gemaakt, met een team van 350 man die allen de beste ervaring ooit willen maken.' Bij hen lees je tevens hoe enkele missies er uit gaan zien, zoals werd vertoond op de onthulling in Seattle. In onderstaande video wordt een tipje van de sluier opgericht, en zie je de setting en het verhaal van dit nieuwe universum, plus de eerste gameplaybeelden.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties