Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Destiny 2 crossplay beta, hoe crossplay vroeg beschikbaar was, en de volledige releasedatum voor crossplay uitgelegd

Wanneer je met andere Guardians mag samenspelen.

Destiny 2 crossplay is een feature waar fans al heel lang naar vragen - de mogelijkheid om met andere Guardians te spelen, ongeacht het systeem - of ze nu op pc, PlayStation, Xbox of Stadia zitten.

2019's introductie van Destiny 2 cross saves is een stap in de juiste richting, waardoor je je voortgang meeneemt naar platform van je keuze, maar je bent dan nog steeds gebonden aan het samenspelen met anderen op dat systeem.

De komst van Destiny 2 op PlayStation 5 en Xbox Series X/S brengt deze realiteit een stukje dichterbij met de introductie van cross-generation crossplay en Bungie heeft bevestigd dat volledige crossplay op komst is, debuterend tijdens de crossplay bèta.

Al had je tijdens het begin van Season of the Splicer in mei 2021 voor beperkte tijd toegang tot crossplay in Destiny 2.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoBungie talks Destiny 2 on PS5, Xbox Series X, and cross-generation multiplayer
Bungie talks Destiny 2 on PS5, Xbox Series X, and cross-generation multiplayer

Hoe Destiny 2 crossplay te vroeg beschikbaar was

UPDATE (vrijdag, 14 mei): Als onderdeel van hoftix 3.2.0.0, heeft Bungie "een probleem opgelost waarbij enkele spelers vroegtijdig toegang kregen tot crossplay" - wat betekent dat de onderstaande methodes niet langer werken. We houden de sectie echter beschikbaar als je geïntereseerd was in hoe spelers in staat waren om crossplay werkend te krijgen.

ORIGINEEL: Hoewel Bungie heeft bevestigd dat crossplay later in het jaar komt, werd met de komst van Season of the Splicer crossplay beschikbaar gemaakt voor sommige spelers.

Dat werd herkend door Bungie community-medewerker Cozmo op Twitter, die aangaf dat de feature "nog niet live moest zijn en dat het niet representatief is voor de volledige ervaring", evenals dat er een fix onderweg is tijdens de releaseweek van het seizoen (vanaf 11 mei). Tot dan zijn spelers "vrij om deel te nemen" aan de feature.

Dus hoe werkt het? Sommige spelers, zoals GamerGirlGrey op Twitter, hadden het geluk dat clanmates op andere platforms in het Roster-menu voorkwamen en van daaruit konden deelnemen.

Het bovenstaande werkt misschien niet meteen voor jou. Echter, een betrouwbare manier om crossplay met een vriend te initiëren kwam van ohgodimgonnasquirt op reddit, die een methode onthulde die ingewikkelder is en vereist dat beide spelers toegang hebben tot Steam op pc.

Zo speel je Destiny 2 crossplay vroegtijdig:

  1. Start Destiny 2 op PC maar log niet in - laat de client gewoon draaien bij het 'press to play' scherm.
  2. Start Destiny 2 op het platform (Xbox, PlayStation of Stadia) waarmee je crossplay wilt spelen, en log in op een personage.
  3. De andere speler moet nu inloggen op Steam en jou toevoegen als vriend. Daarna moet die speler nu de console speler zien in hun Roster in-game, en kunnen kiezen om zich bij hen aan te sluiten.
  4. Zodra de Steam speler zich aansluit bij de console speler, gaat crossplay beginnen.

We gaan ervan uit dat de eerste speler technisch gezien niet ingelogd is op pc, maar dat Steam de mogelijkheid biedt om crossplay te activeren, zelfs als je ingelogd bent op console.

We hebben het getest met een pc en Xbox. Onthoud - houd de pc client van de console speler open, maar niet ingelogd in het spel.

Onthoud, er komt een patch aan die de crossplay gaat verwijderen - dus ergens tussen 12 en 16 mei - dus maak gebruik van de vroegtijdige toegang zolang het nog kan.

Als het verdwijnt, weet dan dat dit niet je enige kans is om crossplay voor het volledige debuut te testen...

Wat weten we over de Destiny 2 crossplay bèta

Naast het bovenstaande, onthulde een datamine van light.gg naast de Season of the Splicer patch een tease van een crossplay bèta die binnenkort komt.

Dat kwam in de vorm van een Emblem genaamd Stars Crossed, dat kon worden vrijgespeeld door drie crossplay bèta Vanguard Strikes te voltooien.

De Destiny 2 crossplay bèta-beloning Emblem, Stars Crossed. (Bron: light.gg)

Hoe en wanneer de bèta er komt is onzeker, maar het suggereert dat er een speciale playlist aan de game wordt toegevoegd die spelers van verschillende systemen voor een bepaalde tijd samenbrengt. En als je maximaal drie keer meedoet, krijg je het Emblem.

Bungie heeft de Destiny 2 crossplay bèta nog niet officieel bekendgemaakt, maar nu crossplay per ongeluk tijdelijk beschikbaar was, suggereert het wel dat er binnenkort iets aan zit te komen.

Destiny 2 crossplay releasedatum: Wanneer heeft Destiny 2 volledige crossplay tussen PlayStation, Xbox, PC en Stadia?

Ontwikkelaar Bungie heeft bevestigd dat Destiny 2 crossplay tijdens Season 15 beschikbaar is, die op 10 augustus uitkomt, volgens de Season of the Splicer roadmap.

Let op dat de bovenstaande datum mogelijk kan veranderen als hij gebaseerd is op het einde van het huidige seizoen. Zo zou Season 13 (Season of the Chosen) oorspronkelijk op 9 mei eindigen, maar dat werd naar 11 mei verplaatst.

Bungie heeft in ieder geval bevestigd dat alle platforms crossplay ondersteunen. Niet alleen dat, maar er is ook geen matchmaking tussen console- en pc-spelers in de Crucible, tenzij ze specifiek uitgenodigd zijn.

Tot die tijd kunnen spelers op console gebruikmaken van cross-generation multiplayer - waardoor Xbox One- en Xbox Series-bezitters en PS4- en PS5-bezitters respectievelijk, samen kunnen spelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Destiny 2

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties