Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Destiny 2 - Beta, release, gameplay, trailer en alles wat we weten

UPDATE: pc beta.

De eerste Destiny-game heeft met zijn interessante gunplay, wereld en RPG-elementen een goede basis neergelegd. De game schiet echter op het vlak van verhaal, missies, social features en vooral afwisseling tekort. De uitbreidingen maken al veel goed, maar het is vooral Destiny 2 waarmee Bungie zich hoopt te herpakken. De ontwikkelaar zet dan ook flink de schop erin. Hier lees je alvast alles wat we over de shooter weten.

Destiny 2 release

De Destiny 2 release is 8 september 2017. De game is dan verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. De Destiny 2 pc release is anderhalve maand later op 24 oktober 2017.

Destiny 2 verhaal en setting

In Destiny 2 wordt de laatste stad op Aarde door de Cabal aangevallen. Onder leiding van Primus Ghaul slaagt de Red Legion erin om de Traveller gevangen te nemen en de basis van de Guardians te vernietigen. Het is aan jou om de Vanguard te herenigen en terug te slaan. Daarin word je bijgestaan door de personages Cayde-6 (ingesproken door Nathan Fillion), Ikora Rey en Commander Zavala.

Volgens ontwikkelaar Bungie bevat het verhaal meer cutscenes en NPC's dan in de eerste Destiny het geval was. Destiny 2 heeft geen Grimoire Cards meer om de verhaallijn uit te diepen. Je hoeft dus niet langer zelf op internet de kaarten te lezen om zo meer over de wereld te leren. Nu wordt alles in-game verteld middels de campaign, missies, personages en scanbare objecten.

Inmiddels zijn ook de Destiny 2 werelden onthuld, met vier nieuwe locaties. Je start op Aarde in de European Dead Zone. De Vanguard heeft hier een nieuwe uitvalsbasis opgezet die gelijk als centrale hub fungeert. Commander Zavala bevindt zich op Titan, de maan van Saturnus. Nessus is een machine wereld van de Vex waar je Cayde-6 vindt. Tot slot is er nog Io, de zwavelrijke maan van Jupiter en heilige plaats voor Warlocks zoals Ikora Rey.

Destiny 2 gameplay

De invasie zorgt ervoor dat alle krachten, wapens en uitrusting van de Guardians verloren gaan, waardoor iedereen met een schone lei begint. Je hoeft het eerste deel dus niet gespeeld te hebben voordat je aan Destiny 2 begint. De Hunter-, Warlock- en Titan-klassen keren alle drie terug. Het is nog onbekend of alle bestaande subklassen ook terugkeren, maar er zijn reeds drie nieuwe aangekondigd: Arcstriker voor de Hunter, Dawnblade voor de Warlock en Sentinel voor de Titan. Arcstriker richt zich op mobiliteit en heeft als Super een krachtige staf die bliksem afschiet. Met Dawnblade kun je in de lucht vechten en een allesvernietigend zwaard inzetten. De Sentinel is voor defensieve spelers, waarbij je met je schild kunt gooien om zo schade te doen.

Je wapens worden anders ingedeeld. Er is geen Primary, Secondary en Heavy classificatie meer. Je beschikt nu over Kinetic, Energy en Power wapens. Een bewuste beslissing die je meer vrijheid moet geven in het samenstellen van je loadouts. De statistieken van je uitrusting zijn ook aangepast. Strength, Intellect en Discipline maken plaats voor Armour, Recovery en Agility. Exotics keren terug en lijken niet te zijn veranderd. Je kunt dus nog steeds exotische wapens en uitrusting verdienen. Inmiddels zijn de Sunshot, Sweet Business en Riskrunner als nieuwe Exotics wapens onthuld en later zullen er nog meer volgen.

De nieuwe locaties in Destiny 2 zijn niet alleen een stuk groter in opzet, maar hebben ook meer inhoud. Story Mission, Patrols, Strikes, Nightfalls en Raids keren terug. Daarnaast zijn er ook weer willekeurige gebeurtenissen waaraan iedereen kan deelnemen. Nieuw zijn de Adventures, speciale zijmissies met unieke elementen en Lost Sectors, geheime locaties waar krachtige voorwerpen te vinden zijn. Je beschikt nu ook over een map van de omgeving, waar alles netjes op staat gemarkeerd zodat je niets meer hoeft te missen. De grootste verbetering is echter dat je niet langer in een baan om de planeet hoeft te gaan om naar nieuwe locaties te reizen. Volgens de ontwikkelaar bevat de game 'een overvloed aan verhaal' en 'ruim 50 uur aan content'.

Destiny 2 social features

Voor een shared-world shooter is de eerste Destiny-game vrij beperkt met zijn social features. Hoewel je voor Strikes en Raids moet samenwerken, valt het niet mee om groepen te vormen en alles te coördineren. Ook is het voor solo-spelers erg moeilijk om aan een Raid mee te kunnen doen waardoor veel spelers nooit end game content zien. Er zijn door fans zelfs websites opgezet om spelers hierbij te helpen.

Ontwikkelaar Bungie lijkt te begrijpen dat dit simpelweg beter kan, met als gevolg dat Destiny 2 social features heeft. De grootste blikvanger is de Clan-ondersteuning. Clans verzamelen beloningen voor iedereen die bij de groep hoort, waardoor spelers die minder vaak spelen ook profijt hebben.

Daarnaast zijn er in Destiny 2 nu zogenoemde Guided Games. Wanneer je als Clan een Raid gaat doen, kun je je sessie openstellen voor solo-spelers die opzoek zijn naar een team. Niet alleen brengt dat mensen bij elkaar, maar op deze manier hoeft ook niemand content te missen. Het is ook ideaal als je een speler tekort komt doordat iemand bijvoorbeeld op het laatste moment uitvalt.

Destiny 2 Crucible

De PvP-modus Crucible is ook op de schop gegaan. Alle modi keren terug, maar zijn aangepast naar 4vs4. Je HUD is van nieuwe elementen voorzien die je belangrijke informatie geven over je tegenstanders. Zo zie je bijvoorbeeld wanneer ze Power Ammo hebben opgepakt of wanneer hun Super klaar is voor gebruik. Er is tevens een nieuwe modus genaamd Countdown aangekondigd. Daarin moet een team zich verdedigen, terwijl het andere team aanvalt. De nieuwe map Inverted Spire is specifiek voor de Countdown-modus gemaakt.

Destiny 2 pc

Het eerste deel sloeg de pc nog over, maar dat geldt niet voor de opvolger. De Destiny 2 pc-versie komt echter niet tegelijkertijd met de consoleversies uit. De reden daarvoor is omdat Destiny 2 geen simpele pc-port wordt en daardoor meer ontwikkelingstijd nodig heeft. Zo ondersteunt de game een 4K-resolutie en is de framerate ontgrendeld. Verder zijn er uitgebreide grafische opties, maar is er geen ondersteuning voor dedicated servers. Bungie benadrukt dan ook de pc-versie van Destiny 2 'vanaf de grond opgebouwd' te hebben.

Daarnaast is er een opmerkelijke samenwerking tussen Bungie en Blizzard, met als gevolg dat Destiny 2 op Battle.net komt. Dat is overigens exclusief; Steam of andere platformen zijn niet beschikbaar.

Destiny 2 beta

Iedereen die de game vooraf besteld heeft, krijgt de mogelijkheid de Destiny 2 beta te spelen. Van 18 tot en met 20 juli is er een gesloten bèta op de PlayStation 4 en Xbox One, terwijl in de drie dagen daarop iedereen met de shooter aan de slag kan. Op de 29 tot en met 31 augustus is de Destiny pc beta, maar met een pre-order kun je al een dag eerder de game aan de tand voelen.

>Destiny 2 pre-order en speciale edities

Wanneer je Destiny 2 pre-ordert, krijg je een code voor de beta. Wie bij Amerikaanse winkelketen GameStop een pre-order plaatst, krijgt een beeldje van het personage Cayde-6.

Daarnaast zijn er drie speciale edities beschikbaar:

Destiny 2 Digital Deluxe Edition
 • Digitale versie van de game
 • Expansion Pass
 • Legendary Sword
 • Legendary Player Emote
 • Cabal Empire Themed Emblem
Destiny 2 Limited Edition
 • Fysieke versie van de game
 • Expansion Pass
 • Legendary Sword
 • Legendary Player Emote
 • Cabal Empire Themed Emblem
 • Limited Edition SteelBook Case
 • Cabal-themed Collector's Box
 • Cabal booklet
 • Cabal Schematic
 • Cabal Postcards
 • Cabal Military Pawns
Destiny 2 Collector's Edition
 • Fysieke versie van de game
 • Expansion Pass
 • Legendary Sword
 • Legendary Player Emote
 • Cabal Empire Themed Emblem
 • Limited Edition SteelBook Case
 • Cabal-themed Collector's Box
 • Cabal booklet
 • Cabal Schematic
 • Cabal Postcards
 • Cabal Military Pawns
 • Frontier Messenger Bag
 • Frontier Kit
 • Solar USB charger with light
 • Paracord
 • Solar blanket

Sony heeft tevens een Destiny 2 PlayStation 4 Pro bundel aangekondigd. eerder maakte ontwikkelaar Bungie al bekend dat Destiny 2 exclusieve PlayStation 4 content heeft, zoals maps, missies, schepen, wapens en bepantsering.

Destiny 2 season pass, DLC en post-launch content

Er zijn twee uitbreidingen voor de game onthuld. Op het artwork van de Destiny 2 expansion pass heeft iedere uitbreiding zijn eigen symbool. Die symbolen lijken te hinten naar de terugkeer van de personages Osiris en Rasputin. De Warlock Osiris is een kluizenaar die op Mercury woont. In de Destiny-lore is er veel over hem geschreven, maar hij is zelf nog niet in de game te zien geweest. De kunstmatige intelligentie Rasputin was lang geleden gemaakt om de mensheid te beschermen. In Destiny bevindt Rasputin zich in de Cosmodrome en speelt hij in meerdere missies een rol. Zij die goed op de hoogte zijn, weten dat Rasputin inmiddels niet meer de oude is.

Het stat in ieder geval vast dat Destiny 2 meer DLC dan het eerste deel krijgt. Activision heeft voor de extra content de hulp van twee extra studio's ingeschakeld. Vicarious Visions werkte eerder vooral mee aan verschillende Skylanders-games, terwijl High Moon in het verleden verantwoordelijk was voor de PlayStation 3- en Xbox 1-ports van Call of Duty: Advanced Warfare.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties