Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Destiny 2 - 5 dingen die je moet weten

Noodlottig.

Destiny 2 staat een moeilijke taak te wachten: de eerste game kreeg namelijk stevige kritiek te verduren. Wat doet de sequel anders? We zetten de vijf belangrijkste dingen voor jou op een rijtje. Destiny 2 is overigens een van de 7 opvallende gamereleases in september.

Shared world shooter

Destiny 2 is net zoals zijn voorganger een zogenaamde 'shared world shooter'. Dat betekent dat je steeds samen met anderen speelt terwijl je quests voltooit, experience krijgt, en loot verzamelt. Terwijl je bijvoorbeeld de European Dead Zone verkent, zie je soms in de verte andere spelers die het met vijanden aan de stok krijgen. Je kunt elkaar daarbij helpen, of gewoon negeren.

Neem je het liever rechtstreeks tegen anderen op, dan kun je in de Crucible je hart luchten. Die modus biedt PvP-gameplay, waarbij teams van vier het tegen elkaar opnemen. Ook daar kun je met voertuigen aan de slag terwijl je verschillende spelmodi zoals Clash en Control uitprobeert. En ja: aan het einde van de match kun je loot verdienen.

Meer content, meer verhaal

De eerste Destiny werd bekritiseerd vanwege de karige hoeveelheid aan content. Je moest keer op keer dezelfde activiteiten doorlopen, en maar hopen dat de algoritmes je gunstig gezind waren als het op loot aankwam. Bovendien stelde het verhaal diep teleur, met een heel vage plot die bovendien onder oppervlakkige dialogen en slechte voice acting gebukt ging. Ja, zelfs Peter Dinklage heeft weleens een mindere dag.

Bungie belooft dat dit tot het verleden behoort. Er zijn nog steeds vier locaties - Earth, Titan, Io en Nessus - maar volgens de studio is er deze keer 'ruim 50 uur aan Destiny 2 content' en 'zoveel verhaal dat je gaat klagen over hoeveel verhaal er is'. .

Weekje geduld voor de raids

Zoals elke MMO heeft ook Destiny raids. Dat zijn de meest prestigieuze en veeleisende activiteiten, bestemd voor hardcore spelers die hun personages tot het hoogste level hebben gebracht en exclusieve loot hebben gevonden. In Destiny 2 ga je, net zoals in de eerste game, met een team van zes deze bijzondere uitdagingen tegemoet. Je vecht daarbij niet enkel tegen krachtige tegenstanders, maar lost ook uitdagende puzzels op.

De eerste raid van Destiny 2 heet Leviathan, maar is nog niet direct beschikbaar. Pas een week na de launch volgt de Destiny 2 raid release. Bungie wil namelijk dat je eerst levelt en krachtige gear verzamelt voordat je de pittige uitdaging tegemoet gaat. Belangrijke opmerking: er is geen matchmaking mogelijk bij raids. Bungie vindt het essentieel dat je samen met vrienden speelt, omdat communicatie tijdens deze opdrachten enorm belangrijk is. De ontwikkelaar heeft wel beloofd dat het gaat proberen om spelers met elkaar in contact te brengen, zodat iedereen deel kan nemen aan de raids. .

Ook op pc... zeven weken later

Pc-spelers schreeuwden moord en brand toen bekend werd dat de eerste Destiny niet op de pc uitkwam. Dat is deze keer anders: Destiny 2 komt namelijk wél naar de pc. Kleine kanttekening: pc-spelers moeten zeven weken wachten. De Destiny 2 pc release is namelijk op 24 oktober 2017.

Bij de release staat pc-spelers echter wel een vakkundige versie van de game te wachten. Technische analyses na de pc-beta wijzen uit dat er een uitgebreid scala aan visuele- en performance-opties is, en dat de game bovendien goed geoptimaliseerd is.

Voortgang uit Destiny 1 wordt niet overgedragen

Slecht nieuws voor wie de nodige uren aan de eerste Destiny heeft gespendeerd: je voortgang uit die game wordt niet naar Destiny 2 overgedragen. Nochtans had Bungie altijd beloofd dat Destiny een 'tienjarenplan' had: je zou tien jaar lang met een personage spelen, waarbij je voortgang en gear door alle games en uitbreidingen overgedragen zou worden. Daar blijkt de ontwikkelaar nu vanaf te stappen.

Bungie licht toe dat maar enkele elementen de overstap krijgen: je klasse, ras, geslacht, gezicht, haar en markings. Daar zijn wel twee voorwaarden aan verbonden: je moet in Destiny 1 level 20 hebben bereikt en de Black Garden-missie hebben voltooid. De studio belooft voorts dat 'veteranen' van Destiny 1 bepaalde spullen krijgen die hun toewijding erkennen.

Destiny 2 is vanaf nu verkrijgbaar op de PlayStation 4 en Xbox One, terwijl de pc-versie op 24 oktober 2017 uitkomt. Wil je meer weten? Lees dan hier alle Destiny 2 info.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties