Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Denuvo introduceert anti-cheat tools voor PS5

Anti-cheat of liever niet?

De Denuvo anti-cheat technologie is vanaf nu beschikbaar voor ontwikkelaars en uitgevers van games op de PlayStation 5. Dat laat overkoepelende organisatie Irdeto weten via een blogbericht.

Volgens Denuvo-topman Reinhard Blaukovitisch stelt het bedrijf zijn technologie beschikbaar aan ontwikkelaars en uitgevers van games op PlayStation 5 zodat ze 'een rijke game-ervaring' kunnen garanderen. Volgens hem kan cheaten er immers voor zorgen dat minder mensen een game spelen waardoor uitgevers omzet mislopen.

Hoewel het bedrijf beweert dat zijn technologie geen negatieve impact heeft op de eindgebruiker, kwam de technologie toch al vaak in een slecht daglicht te staan. Zo zorgden klachten ervoor dat de Denuvo Anti-Cheat-technologie uit Doom Eternal werd gehaald en verwijderde Capcom de anti-cheat software al uit meerdere van zijn games omdat hackers de software al snel na de release wisten te kraken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties