Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DeathSpank verschijnt in juli

Diablokloon van de maker van Monkey Island.

Electronic Arts heeft aangekondigd dat DeathSpank op 13 juli uitgebracht zal worden op Xbox Live Arcade en een dag later op PlayStation Network. De game zal 1200 MSP kosten op XBLA en $14,99 op PSN.

DeathSpank werd ontwikkeld door Hothead Games, een kleine studio die tot voor kort werd geleid door Ron Gilbert. Gilbert is vooral bekend van zijn creaties eind jaren '80-begin jaren '90 bij LucasArts Games waar hij franchises als Monkey Island maakte. Hij staat ook bekend als een Algemeen Grappige Vent. Waarom hij vertrokken is bij Hothead Games weet niemand.

DeathSpank is een actie-RPG in de stijl van Diablo maar dan met de bekende Ron Gilbert-humor.

Juli wordt een grappige maand. Op 7 juli verschijnt namelijk Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck's Revenge: een remake van Ron Gilbert's franchise en door velen gezien als de beste game in de reeks. Ook die game verschijnt voor XBLA en PSN.

Getagged als
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties