Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deadpool krijgt zijn eigen game

Hopelijk wordt hij niet dood geboren.[UPDATED]

UPDATE: De teasersite onthult een hele boel en tegelijk ook weer niet zo veel. Het eerste dat opvalt is het geweldige teaserfilmpje (zie verder), maar als je verder naar beneden scrollt, staan er links naar facebook- en twitterpagina's, andere grappige afbeeldingen en teksten en zelfs een verwijzing naar LMFAO. Voor echte gameplaybeelden zullen we nog wat langer moeten wachten.

Marvel superheld Deadpool krijgt zijn eigen videogame. Activision en High Moon studios (Transformers War for Cybertron en Fall of Cybertron) zullen hun krachten bundelen voor deze game. Het lijkt voorlopig (gelukkig) nog niet om een filmgame te gaan. Op Comic-con zal er tijdens het Marvel panel waarschijnlijk meer info gegeven worden omtrent deze game.

Voor degenen die Deadpool niet kennen (vergeet het misbaksel dat aan het einde van X-men origins: Wolverine verscheen en hoop nogmaals dat het geen filmgame rond deze kerel wordt), geven we graag een comics 101-cursus. Deadpool is geen superheld pur sang zoals we die kennen uit onder meer Captain America of Thor.

Wade Wilson (waarschijnlijk Deadpool's echte naam, maar niemand weet het zeker) lijdde aan een dodelijke aandoening en onderging uit wanhoop een experimentele behandeling van het Weapon X programma. Net zoals Wolverine kreeg hij hierdoor de mogelijkheid om zeer snel zijn verwondingen te genezen. Maar in tegenstelling tot Wolverine maakte die genezingskracht een boeltje van zijn cellen en werd zijn gezicht volledig misvormd. Een goede reden waarom hij praktisch nooit zijn rode muts af doet.

Naast die helende kracht kan Deadpool zeer goed overweg met vuur- en slagwapens. Hij heeft dan ook bijna altijd een stel katana's en uzi bij zich. Tenslotte beschikt hij over een draagbare teleportatiemachine. Hiermee kan hij in een mum van tijd korte afstanden overbruggen.

Deadpool is knettergek en dit levert geweldige mono- en dialogen op. Voorts breekt hij ook te pas en te onpas door de "fourth wall". Zo weet hij dat hij een stripboekpersonage is en praat hij vaak tegen de lezer of geeft hij kritiek op de schrijver.

Een boeiend personage met zeer veel mogelijkheden qua gameplay, dus. Maar ook een personage dat zich al te makkelijk leent tot een flauw afkooksel van een hack 'n slash zoals de laatste generatie games rond superheldenfilms. Laat dit alsjeblieft geen volgende Thor, Green Lantern of Iron Man worden Activision!

Voor wie nog even geduld heeft hebben we een url klaarstaan. Op klokslag 12 uur wordt op deze link de eerste info rond de game gelost. Wij houden je op de hoogte!

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties