Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deadly Premonition 2 release bekend

Lanceert begin deze zomer op Nintendo Switch.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise komt op 10 juli uit voor de Nintendo Switch. Dat maakt Nintendo vandaag bekend.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise is het vervolg op de bizarre culthit uit 2010. Lang leek het erop dat Deadly Premonition, ondanks zijn kleine maar trouwe fanbase, langzaam maar zeker uit het collectief geheugen zou verdwijnen.

In september 2019 gaf Nintendo echter een onverwachte boost aan het profiel van de reeks door aan te kondigen dat het vervolg Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise exclusief voor de Nintendo Switch zou lanceren.

In diezelfde Nintendo Direct kondigde de uitgever ook aan dat Deadly Premonition Origins naar de Switch komt. Dat is een speciale versie van het eerste deel.

In Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise volgen we het verhaal van agenten Davis en Jones die een nieuw onderzoek openen naar een reeks moorden die in Le Carré plaatsvonden. Het verhaal werkt met flashbacks en speelt zich daardoor tegelijkertijd voor én na de gebeurtenissen uit de eerste game af.

De ontwikkeling is opnieuw in handen van schrijver/regisseur Hidetaka 'SWERY' Suehiro, de eigenzinnige Japanner die naast Deadly Premonition ook verantwoordelijk was voor D4: Dark Dreams Don't Die. Wie benieuwd is wat Deadly Premonition Origins te bieden heeft, kan de game tot en met 17 mei 2020 op de Nintendo eShop kopen met 50% korting. Onze redacteur Sander nomineerde die game alvast als een van de beste games van afgelopen decennium.

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties