Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dead Space voor Wii verkoopt niet goed

UPDATE: nu ook verkoopcijfers bekend.

We horen wel vaker dat ontwikkelaars de Wii als een grote teleurstelling ervaring wanneer ze 'spellen voor volwassenen' richting de console van Nintendo brengen. Ook vandaag blijkt dat EA en ontwikkelaar Visceral Games niet bepaald gelukkig zijn met de manier waarop consumenten hebben gereageerd op Dead Space: Extration

"Wat een zonde dat niemand Dead Space: Extraction heeft gekocht. Dit gaat gevolgen hebben voor heel wat ontwikkelaars en de manier waarop ze spellen gaan ontwikkelen voor de Wii", aldus een werknemer bij Visceral. Volgens de commentaar van deze naamloze persoon zullen we met andere woorden steeds minder spellen als Extraction richting de Wii zien komen.

Toch is Dead Space: Extraction een van de sterkere titels die we dit jaar op de Wii hebben mogen verwelkomen. Hoe sterk lezen jullie deze week nog in onze review.

UPDATE: Dead Space: Extraction verkocht tussen 29 september en 3 oktober slechts 9000 exemplaren van het spel. Om alles het nodige perspectief te geven: MadWorld, een andere titel voor volwassenen op de Wii, ging 66000 keer over de toonbank tijdens de eerste maanden van haar release. EA denkt wel dat er tijdens de kerstperiode een boost zal komen voor de verkoopcijfers, maar is not amused.

Reacties