Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dead Space 2 naar handhelds?

EA heeft grootse plannen met reeks.

EA heeft in een financieel verslag laten vallen dat Dead Space 2 naast voor de consoles en PC ook naar handhelds komt. Over welke platformen (PSP, (3)DS en/of iPhone) het gaat wilde men niet verklappen.

Recentelijk liet uitgever EA het internetdomein "deadspacesabotage.com" vastleggen, wat waarschijnlijk de titel zal worden van de draagbare versie van Dead Space. Wat we van het spel mogen verwachten blijft voorlopig nog een mysterie, al zou het kunnen dat we op de aankomende GamesCom te Keulen meer te weten komen.

Samen met Dead Space: Sabotage zal EA in het najaar de prequel Dead Space: Ignition uitbrengen. Deze titel zal via Xbox Live en PlayStation Network verkrijgbaar zijn en moet spelers in de vorm van vier door een verhaal verbonden minigames opwarmen voor Dead Space 2. Die laatste zal in januari 2011 in de winkelrekken te vinden zijn. Bovendien komt ook Dead Space: Extraction naar de digitale kanalen van de Xbox 360 en PlayStation 3, een titel die vorig jaar al voor de Wii verscheen en toen van ons een meer dan degelijke score kreeg.

Naast alle bovenstaande games die te maken hebben met Dead Space werkt EA ook aan een nieuw stripverhaal en een verse geanimeerde kortfilm. Wij vinden dat EA alles moet bundelen onder de noemer Dead Space: Overload!

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties