Skip to main content

Dead Rising 4 - 5 dingen die je moet weten

Ho, ho, ho-rdes zombies afmaken.

Afgelopen week kwam Dead Rising 4 uit. Daarom zetten we de game en de belangrijkste feiten die je moet weten nog eens op een rij.

Op de meest absurde manieren hordes zombies afslachten - dat is Dead Rising 4 in een notendop. Na het ietwat tegenvallende derde deel komt ontwikkelaar Capcom Vancouver toch met een vervolg op de proppen. Wat kun je onder meer in de vierde deel verwachten? De vijf belangrijkste dingen lees je hier.

Ouderwets verkleden, knutselen en afslachten

Net als in de voorgaande games kun je in de meest idiote outfits met van alles en nog wat hordes ondoden afmaken. Verkleed als kerstelfje op een driewieler met een vlammenwerper. Of zwaaiend met een kettingzaag terwijl je een badjas en een scrubmaskertje draagt. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Een interessante toevoeging is overigens het exosuit. Dat bouwt voort op het craften uit Dead Rising 3. Het mechanische pak geeft je superkrachten en je kunt er zelfs auto's mee wegmeppen. Daarnaast kun je het exosuit met de nodige wapens tot de ultieme zombieverwoester uitbouwen. Om de uitdaging er nog een beetje in te houden, is het pak slechts tijdelijk beschikbaar.

Bekijk op YouTube

Rode kerst met Frank West

In Dead Rising 4 maakt een oude bekende zijn opwachting. Je kunt namelijk weer met Frank West aan de slag. De freelance fotograaf was eerder in Dead Rising en Dead Rising 2: Off the Record de hoofdpersoon, maar schitterde in het derde deel in afwezigheid.

De zombiegame speelt zich net als het eerste deel in het Amerikaanse stadje Willamette af. Frank keert zestien jaar na de virusuitbraak terug met als doel zoveel mogelijk zombies af te slachten. Ook dit keer is een winkelcentrum het strijdtoneel, maar dat is voor de verandering in een heuse kerstsfeer ondergedompeld. Je kunt overigens ook buiten het winkelcentrum dood en verderf zaaien.

Geen timer

Misschien wel je allergrootste vijand in de voorgaande Dead Rising-games: de tijdsdruk. De timer tikte namelijk onvoorwaardelijk door, waardoor je nooit op je gemak de omgeving kon verkennen en altijd het risico liep dat missies aan je neus voorbij gingen.

Goed nieuws: ontwikkelaar Capcom Vancouver heeft naar de kritiek van spelers geluisterd. Als gevolg daarvan is in de campaign van Dead Rising 4 de hinderlijke timer gesneuveld. In de Frank Rising DLC - onderdeel van de Dead Rising 4 Season Pass - en de multiplayermodus is er overigens wel een tijdslimiet.

Multiplayer voor vier man

Los van de singleplayer campaign is er ook een multiplayermodus. In de Dead Rising 4 co-op modus heb je twee in-game dagen de tijd om losstaande missies te voltooien. Dat varieert van ruimtes volledig zombievrij maken tot het stelen van go-karts. Indien jij en je drie online medespelers ook de boss fight tot een goede einde brengen, ontgrendel je een nieuwe episode.

Daarnaast is er een puntensysteem. Dat is niet alleen handig om te zien wie van de vier de beste zombieslachter is, maar daarmee ontgrendel je ook nieuwe wapens of upgrades voor je personage. Ook is er een skill tree, die volledig losstaat van de singleplayer.

Wel tijdelijk exclusief, geen Xbox Play Anywhere

In tegenstelling tot het derde deel is Dead Rising 4 tijdelijk Microsoft-exclusief. Dat houdt in dat de game het eerste jaar alleen op pc's met Windows 10 en de Xbox One speelbaar is. Na een jaar komt de game uiteindelijk ook voor de PlayStation 4 uit.

Met Xbox Play Anywhere kun je met één aangeschaft exemplaar op zowel pc als Xbox One uit de voeten. Let op: dat geldt niet voor Dead Rising 4. De game staat namelijk niet op de lijst met titels die die functie ondersteunen.

Dead Rising 4 is vanaf nu verkrijgbaar op pc en Xbox One.

Read this next