Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dead Rising 3 komt naar Xbox One

Capcom kondigt open wereld zombiespel aan.

Tijdens Microsofts persconferentie op de E3-beurs heeft Capcom Dead Rising 3 aangekondigd, exclusief voor Xbox One.

Gameplay van het derde deel uit de zombiereeks was te zien op de E3. De speler bestuurt automonteur Nick in een stad overlopen door zombies. De speler loopt met een moersleutel op een drietal zombies af. Die leggen al snel het loodje maar al snel wordt de speler overvallen door hordes andere zombies.

Nick vlucht de daken op en dan krijgt de speler overzicht van de grote stad - de stad is zeer groot en overal zijn zombies. Capcom verzekert het aanwezige publiek dat de open wereld zo groot en bevolkt is als je mag verwachten van een echte stad, en dat het spel geen laadtijden kent.

Nick vlucht via een dakraam een huis in en vindt een zaklantaarn. Hiermee tonen de Capcom medewerkers dat wapens en gereedschap gecombineerd kunnen worden tot effectieve wapens: ze combineren een pistool met zaklantaarn voor donkere gebieden, en een moker met kettingzaag aan het handvat blijkt zeer nuttig voor het doden van de hordes zombies rond het huis.

De speler vlucht weg in een auto. De ontwikkelaar zegt dat auto's een belangrijker manier van vervoer zijn in Dead Rising 3. Ook in een auto, zelfs een bewegende, zijn zombies gevaarlijk. Dit is te zien als een geschepte zombie aan de zijkant van de auto blijft hangen en uithaalt naar Nick.

Ten slotte toont Capcom het gebruik van SmartGlass. Via SmartGlass roepen ze een luchtaanval op om een grote hoeveelheid zombies uit te schakelen. En hiermee eindigt de gameplay demo.

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties