Skip to main content

Team Ninja is klaar met sex en geweld

Weg met de grote borsten.

Het sexy knokspel Dead or Alive staat met name bekend om de ferme borstomvang van de vrouwelijke figuren. Developer Team Ninja heeft het gehad met de opgeblazen proporties en kondigt in een interview met Gamasutra een geheel nieuwe koers aan:

"Het is tijd om het smoezelige verleden achter ons te laten. Tot nu toe hebben we ons vooral gericht op de estethische kant van onze games. Dead or Alive was een game voor puberende scholieren en de vrouwen in onze games werden daar op aangepast. Maar nu willen we meer realisme.", zei Ninja baas Yosuke Hayashi.

"We proberen ons te richten op de vrouwen om ons heen. We letten op hun stem en hun manieren. We pakken het heel realistisch aan. We willen zo graag een goed voorbeeld geven en laten zien dat de vrouw niet slechts een sexy pin-up is."

Niet alleen de wellustige polygonenpoppen worden geschrapt, Team Ninja wil ook het geweldadige karakter van games als het bloederige Ninja Gaiden flink onder de loep nemen.

"Het oude team stond vooral bekend om games waarin twee elementen centraal stonden: sex en geweld. Dat was niet bepaald subtiel", zei Hayasi. "Met het nieuwe team willen we een groter plan trekken en kiezen we voor een kant die de speler een emotionele ervaring biedt. Als er geweld is in onze games willen we dat er betekenis is: waarom gebeurt dit? Zo willen we de ervaring een emotionele lading geven en ons volwassen publiek laten nadenken.

Het gaat nog even duren voordat we kunnen zien hoe deze beloftes uitpakken. Er is nog maar weinig nieuws over Dead or Alive 5 bekend omdat Team Ninja zich vooral heeft beziggehouden met de voorbereideing op Ninja Gaiden 3 dat in maart op de PS3 en Xbox360 zal worden uitgebracht.

Read this next