Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dead Island Riptide toont eerste gameplay

Gecrashte helikopters leeghalen en een basis verdedigen met zwaar geschut.

Deep Silver's volgende zombietitel, Dead Island: Riptide, kreeg gisteren een eerst video met gameplay. Er lijkt op het eerste zicht niet veel veranderd te zijn tegenover de eerste game.

In het filmpje moet een groep overlevenden een fort verdedigen tegen enkele hordes ondoden terwijl een pomp het water uit de tunnels onder het gebouw opslorpt. Om hun kansen tegen de zombies te vergroten worden mogelijke ingangen geblokkeerd en installeren ze enkele zware machinegeweren die ze uit een neergestorte helikopter hebben weten te redden. Je kan echter niet zelf kiezen waar je het zwaar geschut neerpoot.

In de sequel spelen boten een grote rol. Door een monsoon is het hele eiland ondergelopen. De vaartuigen zullen dus je voornaamste vorm van transport zijn. In zo'n sloep kunnen meerdere spelers plaatsnemen. Eentje neemt bijvoorbeeld het sturen voor zijn rekening terwijl een ander achter het machinegeweer plaatsneemt.

Dead Island Riptide zal op 26 april in de winkelrekken liggen voor Xbox 360, PS3 en PC.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties