Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dead Island

De game achter de trailer.

De CGI-trailer van Dead Island sloeg in als een bom. Het prachtige staaltje video zegt helemaal niets over de game zelf, of hoe het spel straks zal spelen, maar het heeft de titel in ieder geval wel direct op de kaart gezet. Zo was het op Twitter dagenlang een van de meest besproken onderwerpen.

Eigenlijk is de game in 2007 al aangekondigd en hebben we zelfs al eerder screenshots en zelfs video's gezien, maar daarna is het lang stil gebleven. Ontwikkelaar Techland heeft jarenlang aan de game geknutseld en heeft met de trailer de game in zeker zin opnieuw voor het eerst aangekondigd. Maar nu blijft er wel de vraag over wat de game achter de trailer is.

Vooruit, het is niet helemaal waar dat de trailer niets zegt. We zien een hotel in een tropische omgeving, we zien zombies en we zien veel actie. Het spel speelt zich af rond het hotel de Royal Palms Resort op het fictieve eiland Banoi, in Papoea Nieuw-Guinea. Jij bent daar op vakantie en hebt 's avonds flink gefeest dus ligt praktisch in coma. Als je wakker wordt blijkt het tropische paradijs overrompeld te zijn door zombies.

De game start in een hut op het strand waar je met andere overlevenden niet goed weet wat je moet doen. Een van de aanwezigen smeekt de speler om naar buiten te gaan en iemand te redden die buiten de zombies van zich af probeert te weren. Je pakt een loden pijp op en loopt naar buiten. Wat volgt is een openwereldgame waarin je belangrijkste doel is om te overleven, maar ook om uit te vinden wat de oorzaak van de uitbraak is.

De game speel je in first-person, maar richt zich vooral op melee-actie. Een opvallende keuze, omdat andere dergelijke games je vooral of in of third-person laten spelen, of je in first-person laten schieten. Het zal de gevechten wel extra persoonlijk maken, als je vanuit dit gezichtspunt de gezichten en zombies in elkaar mept. Aangezien het om overleven gaat zul je alles gebruiken wat voor handen is om als wapen te gebruiken.

In Dead Island kun je spelen met vier verschillende personages, allen immuun voor het zombievirus, maar dat betekent niet dat je geen gevaar loopt. Je hebt Xian Mei, een meisje dat bij het hotel werkt, de surfer logan, een voormalige rapper Sam B en Puma. Natuurlijk is de game met deze vier personages te spelen in coöp, zoals bijvoorbeeld in de Left 4 Dead-games.

Het spel zal, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Dead Rising, RPG-elementen bevatten voor de ontwikkeling van de personages en ook wapencustomisatie is belangrijk. Je start als een doorsnee persoon die er nog niet veel van bakt, maar door te overleven en meer zombies te verslaan wordt je beter.

Het spel wordt getoond via de nieuwste versie van de Chrome Eninge, gebruikt voor onder andere de Call of Juarez-games. De zombies zullen door de engine zo opgebouwd worden dat je bij het aanvallen lagen vlees en spier kunt stukmaken. Het bloed zal rijkelijk vloeien, en sla je hard genoeg dat krijg je meer te zien dan je zou willen, zoals stukken bot en andere dingen die je in een menselijk lichaam kunt aantreffen.

De veelbesproken trailer.

En natuurlijk zorgt de engine ook voor de omgeving, de witte stranden, blauwe luchten en mooie palmbomen, een zicht dat we niet zo snel associëren met zombies. Het eiland zal wel de nodige afwisseling bieden via bijvoorbeeld ruw bergterrein en ook grottenstelsels, om toch die beklemmende donkere horrorsfeer te krijgen.

Het is goed mogelijk dat we met deze game de meest gruwelijke zombiegame tot nu krijgen, waarin realistische gore zeker niet geschuwd wordt. De trailer laat in ieder geval ook zien dat heftige dingen niet geschuwd wordt. Dead Island komt later dit jaar uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Erwin Vogelaar avatar

Erwin Vogelaar

Editor in Chief EG.nl

Reacties