Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dead Island opnieuw aangekondigd

Door middel van prachtige trailer.

Techland, ontwikkelaar van oa. Call of Juarez, kondigde in 2007 een veelbelovende zombieshooter genaamd Dead Island aan. Het spel zou in 2008 het levenslicht zien maar heeft z'n releasedatum niet gehaald. Buiten het feit dat midden 2010 enkele geruchten de ronde deden dat het spel een nieuwe uitgever in Deep Silver zou hebben gevonden, was het spel in mediaal niemandsland (Limbo voor de Inception-fans onder ons) terecht gekomen. Tot nu.

Via een bijzonder emotionele trailer die fantastisch in elkaar zit en een enorm filmisch aspect bevat, herrees het spel onlangs uit de doden. Het spel wordt beschreven als een "FPS / zombie-slasher / actie-RPG" die zich afspeelt op een tropisch eiland overrompeld door zombies. Deep Silver zal Dead Island inderdaad uitgeven.

Het spel tracht zich te onderscheiden van pakweg Left 4 Dead door het feit dat er bijzonder weinig vuurwapens aan te pas zullen komen. In plaats daarvan zullen vooral meeleewapens zoals messen, machetes, baseballbats,... ervoor moeten zorgen dat je hart blijft kloppen. Het spel zou ergens dit jaar nog moeten verschijnen.

Hieronder krijgen jullie de nu al veelbesproken trailer voorgeschoteld. Nog een laatste waarschuwing: de trailer is even prachtig als ie bloederig en beangstigend is. Het zal verdomd moeilijk worden voor andere ontwikkelaars om dit jaar nog met een beter gamefilmpje op de proppen te komen. Tot zover mijn volkomen objectieve mening als redacteur.

Geniet ervan!

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties