Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dead Cells meer dan een miljoen keer verkocht

Ontwikkelaar niet langer ten dode opgeschreven.

Tijdens de Game Developers Conference heeft ontwikkelaar Motion Twin bekendgemaakt dat Dead Cells al meer dan een miljoen keer is verkocht. Volgens hoofdontwikkelaar Sébastien Bénard zijn 60% van de verkochte exemplaren voor de pc-versie van de game.

Dat is niet verwonderlijk, aangezien de game al sinds 2017 beschikbaar is voor de pc in Early Access. In augustus vorig jaar lanceerde de game officieel voor alle platformen. Nog volgens de ontwikkelaar is de Switch-versie van de game de best verkochte consoleversie. Eerder raakte al bekend dat Dead Cells veel vaker verkocht is op de Switch dan op de PS4.

Daarnaast gaf de ontwikkelaar nog mee dat Dead Cells het 'project van de laatste kans' was voor de studio. Zonder goede verkoopcijfers was het dus afgelopen voor Motion Twin. Dat risico is met meer dan een miljoen verkochte exemplaren intussen van de baan.

Ook Bert was vorig jaar enorm enthousiast over de game. Zijn Dead Cells review lees je op de site.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties