Skip to main content

Dead by Daylight krijgt DLC gebaseerd op Dungeons & Dragons en Castlevania

Later dit jaar.

Artwork of Vecna the new lich Killer from the Dead by Daylight Dungeons & Dragons chapter
Image credit: Behaviour

Ontwikkelaar Behaviour Interactive heeft in een livestream de toekomstplannen voor Dead by Daylight uit de doeken gedaan. Dit jaar komt er onder andere een nieuwe 2v8-modus, evenals DLC gebaseerd op Dungeons & Dragons en Castlevania.

De Dungeons & Dragons DLC kun je vanaf nu uitproberen op de Public Test Build. De finale release volgt op 3 juni. De DLC voegt een Lich genaamd Vecna toe als nieuwe slechterik. Het personage wordt vertolkt door Matthew Mercer, bekend van Cricital Role.

Bekijk op YouTube

De nieuwe Survivor in de DLC is een Bard. Je kunt zowel als de vrouwelijke Aestri Yazar of de mannelijke Baermar Uraz spelen. De DLC bevat ook een nieuwe map genaamd Forgotten Ruins.

Op het einde van de stream hintte Behaviour Interactive ook naar nieuwe DLC gebaseerd op Castlevania, maar daarover is nog niets concreet bekend. Meer info over de DLC volgt op 6 augustus.

Roadmap diagram for year 9 of Dead by Daylight
Image credit: Behaviour

Over de nieuwe 2v8-modus weten we wel al meer. In die modus nemen 2 Killers het samen op tegen 8 Survivors. Momenteel kun je de game enkel 1v4 spelen.

In 2v8 kun je geen perks kiezen. In plaats daarvan kunnen zowel de Survivors als de Killers specifieke classes kiezen die gericht zijn op teamwork. De Killers hebben daarnaast ook nieuwe team powers. De modus komt op het einde van de zomer uit.

Read this next