Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De verbeteringen in FIFA 11

Wat is nieuw vergeleken met FIFA 10?

De eerste recensies van FIFA 11 lopen stilletjes aan binnen, maar op die van ons is het nog een paar dagen wachten. Op het eerste zicht ziet alles er goed uit, maar ons finaal oordeel moet dus nog komen. Ondertussen verrassen wij jullie echter met een vooruitblik op de belangrijkste nieuwigheden. Trek je voetbalschoenen dus maar aan en snuif het gras, want dit is wat er te wachten staat.

Laten we niet rond de pot draaien, het item waar iedereen over praat zijn de keepers. Doelmannen waren jarenlang niet meer dan minderwaardige spelers waar altijd wel wat mis mee was. Eindelijk is er sprake van een opwaardering die noemenswaardig is. Waar je in FIFA 10 nog met het nodige gemak een perfect geplaatste lob in de voeten had, wordt dit nu veel moeilijker. Wees dus gewaarschuwd, de dagen van simpel te scoren zijn voorbij.

De Be a Goalkeeper Mode in beeld

Indrukwekkender is 'Be a Goalkeeper'. Voor het eerst in een videogame is het nu mogelijk om zelf de handschoenen aan te trekken. Die kattensprong bij een bal naar de kruising, de snelle reflex bij een hoekschop of snel in de voeten duiken liggen nu eindelijk binnen jou bereik. Het is misschien niet de drukste post om in te nemen, maar wel een sleutelpositie die opperste concentratie vereist. Zeker wanneer je online speelt.

Voorts wordt er nu gebruik gemaakt van Personality+, een catchy woord voor meer authenticiteit bij de spelers. Het gaat niet alleen om hoe de speler reageert met de bal aan de voet, maar ook wanneer hij niet in balbezit is. John Terry roept op de scheidsrechter en Kaka slalomt met meer gemak dan pakweg Daniel Van Buyten. Dit zal je vooral bij de meer bekende competities en voetballers merken, maar de "kleine garnalen" zijn zeker niet vergeten. Een spits als Romelu Lukaku maakt zo bijvoorbeeld gebruik van zijn indrukwekkende fysiek om tegenstanders af te houden.

Het Personaly + systeem uit de doeken.

Om dit alles nog wat extra te versterken zijn er meer skill-sets, lichaams- en gezichtstypes. Verder beweert Electronic Arts ook dat jou teammaats actief meewerken in het spel en niet zozeer gericht zijn op standaardfases. Zij zullen actief verschillende looplijnen uitproberen of hun laten terugzakken in functie van het team. Dit is echter een optie die veelvuldig moet getest worden voor er verdere uitspraken over te doen.

Verder speel jij al consument ook een grotere rol bij deze FIFA 11. Niet alleen zijn er aanpassingen gemaakt door de feedback van gamers, maar er zijn ook meer aanpassingen die je zelf in de game kan toepassen. De muziek en audio zijn nu volledig aan te passen per team en met eigen muziek. Een eigen spreekkoor voor de dor jou gecreëerde speler is dus geen probleem.

De user-created content gaat nog verder met het Creation Centre. Stel jou eigen droomteam samen met echte namen of zelfgemaakte spelers en deel dit wereldwijd. Stel je team op, bepaal de tactieken en manage alles wat er rond komt. Jij bent verantwoordelijk voor het uitzicht van de shirts, clubkleuren en logo. Wanneer je klaar bent download je alles naar je console en kan je direct aan de slag met jou team.

EA legt ons alles over het Creation Centre uit

Verder zijn er nog onlinematchen van 11 tegen 11, betere balbehandeling en een verbeterde Manager/Player Mode. Maar dat kom je allemaal te weten in onze review van de game. Kom dus binnen een paar dagen zeker terug om alles te weten te komen over FIFA 11.

FIFA 11 is vanaf 1 oktober in de winkelrekken te vinden, en dat voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, PC, PSP en DS. Wat we tot nu toe vonden van het spel kun je terugvinden in onze uitgebreide hands-on preview

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 11

iOS, PS3, Xbox 360, PS2, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo DS

Related topics
Over de auteur

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Reacties