Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De toekomst van Call of Duty is spannender dan je verwacht

I Don't Want to Miss a Thing.

Dit najaar lanceren er twee nieuwe Call of Duty-games op dezelfde dag. Infinity Ward stuurt de populaire shooter de ruimte in met Call of Duty: Infinite Warfare, terwijl Call of Duty: Modern Warfare Remastered terugkeert naar de klassieker die de serie voorgoed bij het grote publiek deed doorbreken. Activision toonde tijdens Gamescom een uitvoerige presentatie van beide games.

Call of Duty: Infinite Warfare

Call of Duty: Infinite Warfare heeft sinds de officiële aankondiging met lauwe reacties af te rekenen. Fans lijken weinig vertrouwen te hebben in de futuristische richting die Infinity Ward met de serie uitgaat. De Gamescom-presentatie van een singleplayermissie suggereert echter dat liefhebbers van suspensie en harde actie niets te vrezen hebben.

De missie begint met een noodoproep van een installatie op een komeet. Een geheimzinnige explosie heeft ervoor gezorgd dat de ruimterots uit zijn koers is geraakt. Een handjevol elitesoldaten wordt de ruimte in gestuurd om het probleem op te lossen. Flashbacks naar de film Armageddon zijn onvermijdelijk.

Na de cutscene barst de actie echter niet meteen los. Call of Duty: Infinite Warfare neemt rustig de tijd om de spanning op te bouwen. Tijdens het eerste deel van de missie is er geen vijand te bespeuren. Je enige tegenstander is de komeet zelf, die dankzij zijn snelle rotatie constant tussen verschroeiende hitte en vrieskoude flirt. Om veilig in de mijninstallatie te komen, moet je dus goed timen hoe je voorbij lavavelden spurt.

Eenmaal binnen schroeft de game de actie nog verder terug. Naar goede sciencefictiongewoonte wordt het mysterie flink opgedreven. Bloedsporen leiden nergens naartoe, lichamen hebben mysterieuze verwondingen en robots maken onverwachte bewegingen. Twee keer raden wie je in het tweede deel van de missie tot schroot herwerkt.

Wanneer de actie losbarst, schakelt de presentatie naar een uitgebreide montage van gameplayfragmenten over. Infinity Ward wil duidelijk nog enkele verrassingen achter de hand houden. De beelden verraden in ieder geval de typische Call of Duty-gameplay waarbij je van de ene spectaculaire setpiece naar de andere wordt geleid. Shots van agressieve robots en paniekerige burgers wijzen alvast de goede kant uit.

Gedurende de demo valt de visuele pracht van de game op. Dankzij de futuristische setting hebben de artiesten bij Infinity Ward zich helemaal kunnen uitleven. De omgevingen hebben een strak design en verkrijgen door visuele trucjes zoals lichtinvallen en reflecties extra kracht. De haast fotorealistische gezichten en gelaatsuitdrukkingen uit de afgelopen delen zie je eveneens terug.

Meer over Call of Duty: Infinite Warfare weten? Lees dan onze uitgebreide preview met alle Call of Duty: Infinite Warfare informatie.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Call of Duty: Modern Warfare Remastered heeft een vergelijkbare visuele upgrade gekregen. Tijdens de presentatie wordt de bekende 'Shock & Awe'-missie getoond. Bij het overvliegen van de stad vallen meteen de verbeterde explosies en lichteffecten op.

Eenmaal je voet aan grond zet, speelt de missie zich net zoals negen jaar geleden af. Je loopt door de stoffige straten, baant je een weg door enkele bezette gebouwen en springt terug in je helikopter - die naar goede oude traditie natuurlijk met een kernexplosie naar beneden wordt gehaald.

Het ziet er allemaal vertrouwd uit, maar dankzij de grafische upgrade staat Modern Warfare Remastered trots naast de hedendaagse games. Een moderne versie van de 'All Ghillied Up'-missie klinkt zeker aanlokkelijk.

Lees voor meer informatie onze uitgebreide Call of Duty: Modern Warfare Remastered preview.

Zombies in Spaceland

De presentatie sluit met de Zombies in Spaceland trailer af. Spaceland is een attractiepark in de jaren '80 waarin elk cliché uit dit decennium wordt bevestigd. Niemand minder dan David Hasselhoff voorziet als dj de achtergrondplaatjes. Genoeg krankzinnigheid om de fans van de Zombies-modi te plezieren dus.

De Gamescom-presentatie belooft in ieder geval heel wat diversiteit in de singleplayer van Infinite Warfare: een campaign met een unieke setting voor de serie, een opgepoetste nostalgietrip en dolgedraaide zombies. Afwachten of Infinity Ward die beloftes begin november inlost en de harten van de misnoegde fans herovert.

Call of Duty: Infinite Warfare en Call of Duty: Modern Warfare Remastered zijn vanaf 4 november verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties