Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De tien grootste gamebedrijven boekten het afgelopen jaar een omzet van 126 miljard dollar

Volgens Newzoo.

Volgens dataplatform Newzoo hebben de 10 grootste gamebedrijven in 2021 samen een omzet van 126 miljard dollar geboekt. Het nieuws is intussen ook gedeeld door Venturebeat.

Uit de cijfers blijft dat Tencent nog steeds het grootste gamebedrijf is met een omzet van meer dan 32 miljard dollar. Sony en Apple vervolledigen de top drie met een omzet van respectievelijk 18 miljard en 15 miljard dollar.

Nog opvallend: Microsoft staat momenteel slechts op de vierde plaats, maar zal vermoedelijk na de overname van Activision Blizzard het tweede grootste gamebedrijf worden. Verder lijkt de coronapandemie weinig vat te hebben op de industrie, want zo goed als alle bedrijven zagen hun omzet stijgen in vergelijking met 2020.

De game-industrie lijkt het beter dan ooit te doen. Recent kon Microsoft nog zijn beste kwartaalcijfers ooit voorleggen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties