Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De terugkeer van Baldur's Gate?

BioWare veteraan is betrokkken.

Denk jij ook met een gelukzalig onderbuik gevoel terug aan je avonturen in de Forgotten Realms klassieker Baldur's Gate? Dan is er goed nieuws: vandaag is een mysterieuze website live gegaan met daarop het iconische symbool van Bhaal, de moordzuchtige God die centraal stond in de populaire RPG reeks uit de jaren 90.

Eurogamer is naarstig op zoek gegaan naar extra informatie en stuitte op een aantal slim verstopte aanwijzingen in de source code van de site die duiden op een vervolg of remake:

"Shadowy Figure- Raise Dead: Infinity Engine For years, I clung to the memory of it. The memory of the memory. And then... it returned. Better than it was before. Pore over tapestries and works of art hanging from our walls if you wish, Child of Bhaal... perhaps you will find a clue. But patience, ah... patience would reveal it all. As the silver moon waxes and wanes, so too does life."

Mysterieus gebrabbel of aanwijzingen dat de Baldur's Gate serie nieuw leven ingeblazen zal worden? GameBanshee wist te achterhalen dat Beamdog, een bedrijf opgezet door BioWare veteraan Trent Oster achter de site schuil zou gaan. Oster was eerder verantwoordelijk voor Baldur's Gate, Neverwinter Nights en had in een hand in de totstandkoming van de Eclipse Engine van Dragon Age.

Beamdog heeft laten weten dat ze later een aankondiging zullen doen maar heeft al te kennen gegeven dat dit nieuws niet zal gaan over een re-release van de Baldur's Gate serie op het digitale Steam platform.

Bhaal, Lord of Murder

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties