Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De tempel van het nederrijk en hoe je Bouwtekeningen krijgt in Zelda Tears of the Kingdom

Een tocht door het donker.

Link talking to Josha about the Autobuild ability in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

’De tempel van het nederrijk’ is een hoofdmissie die handig is om prioriteit aan te geven terwijl je het nederrijk verkent in Zelda: Tears of the Kingdom, omat het Link zijn laatste Kracht ontgrendelt, namelijk Bouwtekeningen.

De missie begint als volgt: Josha vraagt Link om meer te weten te komen over het mysterieuze nederrijk en een spoor van standbeelden naar een 'tempel' te volgen die een oude mijn blijkt te zijn.

Maar het nederrijk kan gevaarlijk zijn als je je niet goed voorbereidt, dus in deze gids lees je wat je moet weten om de missie ‘de tempel van het nederrijk' te voltooien en en hoe je de Bouwtekeningen-kracht krijgt.

Op deze pagina:

Als je meer wil leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe start je de hoofdmissie ‘de tempel van het nederrijk’ in Zelda Tears of the Kingdom

Om de missie de tempel van het nederrijk te starten, moet je eerst een van de vier delen van de hoofdmissie Regionale fenomenen voltooien in Zelda: Tears of the Kingdom. Wij voltooiden de de missie ‘Tulin uit het Rito-dorp', maar het maakt niet uit welke je eerst voltooit.

Als je klaar bent met één van deze missies, spreek dan met Josha in het Uitkijkkamp. Ze zal je vertellen over de tempel die zich volgens haar in het nederrijk bevindt, aan het einde van een reeks standbeelden die naar elkaar wijzen om je de weg te wijzen. Ze zal je 10 Gigaglimbloemzaadjes en 10 Pijlen geven om je te helpen. We raden je echter aan om meer mee te nemen, want dit zal niet voldoende zijn om het nederrijk te verkennen.

Link talking to Josha at Lookout Landing about a temple that's hidden away in the Depths.
Image credit: Nintendo

Hoe krijg je de kracht ‘Bouwtekeningen’ in Zelda Tears of the Kingdom

Om de Bouwtekeningen-kracht te krijgen, moet je eerst naar de Iayusus lichtwortel teleporteren om de tocht te beginnen. Je zult zien dat de standbeelden in een bepaalde richting kijken - volg ze. In grote lijnen is dit zuidwaarts, maar je kunt het beste goed in de gaten te houden en niet af te dwalen in de duisternis. Na een paar standbeelden kom je bij de Nihcayam Lichtwortel. Activeer deze om nog een Teleportatiepunt te krijgen en de omgeving te verlichten. Blijf dan de standbeelden volgen, nog steeds in zuidelijke richting.

Na drie standbeelden zie je een open ruimte met veel Miasma op de grond. Als je naar de minikaart kijkt, zie je dat je aan de rand staat van het gedeelte dat verlicht wordt door Nihcayam Lichtwortel. Wees voorzichtig, want je bent dicht in de buurt van een minibaas genaamd Frox, en die kan heel veel schade aanrichten.

Link fighting the monstrous Frox mini-boss, which resembles a giant frog, in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Als je wilt, kun je rond het Miasma heen sluipen en verder naar het zuiden gaan. Als je ervoor kiest om tegen Frox te vechten, pas dan op voor zijn zuigende ademhalingsaanval waardoor hij Link opslokt, en zijn stuiterende aanval waarmee hij Link verpletterd. Probeer uit de buurt te blijven en richt op zijn oog om hem te verdoven. Als hij verdoofd is, klim dan op zijn rug en sla op de rotsen om schade toe te brengen.

De Frox laat een heleboel Zonanium vallen en een grote zonaniumenergiebol, evenals Frox-tanden en nagels.

Ga verder naar het zuiden en ontwijk of versla de vijanden onderweg. Er is hier een grote kloof zonder standbeelden, maar blijf doorlopen. Als je op de goede weg bent, kom je langs een oude ruïne met een Draagvleugel en wat Zonai-werktuigen erin. Er zullen ook kleine vuurtjes in de verte zijn die je kunt gebruiken om je te oriënteren. Blijf Glimbloemzaadjes gebruiken als je dichterbij komt, want er is hier een rotsrichel die lastig te navigeren kan zijn.

Link walking along a dark, narrow ledge in the Depths in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Volg de richel en vecht tegen een kamp van door Miasma aangetaste Moblins en Bokoblins. Ga dan verder om de Centrale verlaten mijn te bereiken.

Activeer hier de Zonoïdelakei om Bouwtekeningen te krijgen. Met deze kracht kun je dingen die je met Ultrahand hebt gemaakt direct opnieuw maken. Het onthoudt je vorige projecten zodat je ze snel kunt herhalen en je ontvangt ook Blauwdruktablet voor veelvoorkomende en nuttige projecten.

Herstel hier de auto zoals aangegeven door de NPC's, door de wielen opnieuw te bevestigen. Gebruik daarna Bouwtekeningen om de auto aan de andere kant te maken.

Link unlocking the Autobuild ability in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Hoe versla je Kohga in Zelda Tears of the Kingdom

Je moet het nu opnemen tegen de leider van de Yiga-bende, genaamd Kohga. Hij zal zijn eigen auto gebruiken om je te overrijden. Raak hem met een boog om hem te verdoven en van zijn auto te slaan, ren dan naar hem toe en val hem aan. (Je kunt hier ook Bouwtekeningen gebruiken om je eigen auto te vormen, maar wij vonden dit niet echt nuttig).

In de tweede fase heeft de auto van Kohga een barrière aan de voorkant, maar je kunt er nog steeds doorheen schieten. In de derde fase wordt deze vervangen door een voorruit en zijkanten, zodat je vanaf de achterkant moet schieten. Maar zolang je ze met pijlen blijft bestoken, is er verder niet veel aan dit gevecht.

Master Kohga taunting Link ahead of a boss battle in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Hoe voltooi je ‘de tempel van het nederrijk’ in Zelda Tears of the Kingdom

Als je Kohga verslaat, krijg je een kist die een grote zonaniumenergiebol bevat. Spreek dan met de Zonoïdelakei. Je zal jouw eerste Blauwdruktablet krijgen. Deze tablet zal een Vliegtuig maken.

Je krijgt ook de onderdelen die nodig zijn om hem uit te testen, dus gebruik hem nu en leg hem in de gleuf om naar de nabijgelegen Lichtwortel te gaan. Je kan onderweg wat poe oprapen.

Link receiving a Schema Stone after defeating the Yiga clan in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Zodra je de Koradat Lichtwortel hebt geactiveerd, kan je het nederrijk meer verkennen, als je dat wilt. Maar vergeet niet terug te keren naar Josha om de missie te voltooien. Josha zal jou nog een Blauwdruktablet geven. Deze tablet maakt een ballon. Als ze klaar is met praten, ga dan naar buiten en herstel de ballon die daar staat. Als dank geeft ze je een Groot stuk zonanium.

Link talking to Josha after receiving a Schema Stone for a hot air balloon in Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Daarmee is de missie eigenlijk afgelopen, maar je vertelt Josha ook automatisch over de Yiga-bende en in ruil daarvoor vertelt ze je over meer standbeelden, waarmee je je volgende missie in het nederrijk begint.

Als je meer wil leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties