Skip to main content

De Steam Holiday Sale is begonnen

Momenteel extra korting op onder meer Borderlands 2 en Hitman: Absolution.

De Steam Holiday Sale is gisteravond officieel van start gegaan. Van 20 december tot 4 januari is er korting op vrijwel alle games die op Steam te koop zijn. Zoals in de vorige Sales zijn de kortingen opgedeeld in drie hoofdcategorieën.

De Daily Deals zijn extra kortingen die een dag duren, waarna de prijs weer stijgt voor de rest van de Sale. Momenteel vind je daar onder meer Borderlands 2 en Hitman: Absolution voor €24,99 per stuk. In beide gevallen is de rest van de franchise ook in prijs gedaald. Ook Scribblenauts: Unlimited is goedkoper, maar let wel; in Europa kun je de game pas in februari activeren. Als je de game nu koopt, kun je hem niet direct spelen.

Ook de Flash Sales zijn weer van de partij. Dit zijn kortingen die zo ongeveer per acht uur veranderen. Daarin vind je nu Batman: Arkham City voor €7,49 en Deus Ex: Human Revolution voor €4,74. Opvallend genoeg staat ArtRage Studio Pro er ook tussen. Steam heeft sinds kort een software-afdeling, en die programma's gaan dus ook mee in de Sale.

Tenslotte zijn er nog de Community Choices, waar je zelf kan stemmen op één van de drie games die jij graag goedkoper wil zien.

Vorig jaar introduceerde Valve een uitgebreid achievement-systeem waarmee je 'coals' kon verdienen. Deze kon je inruilen om kans te maken op een gratis game of kortingsbonnen. Dit jaar is dat niet meer zo, mogelijk doordat er dat jaar nogal wat furore werd gemaakt door gamers die vonden dat ze niet genoeg gratis spullen van Valve kregen. Wel is er een Holiday Sales Badge te verdienen. Deze krijg je door bijvoorbeeld mee te doen in de Community Choices, de Steam Mobile-app te installeren of een game cadeau te geven aan je vrienden.

Read this next