Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De Sony E3-conferentie

Wij analyseren de toekomst voor PS3, PSP en Vita.

Men kijkt meteen naar de drie grote mastodonten als het aankomt op E3-persconferenties: Microsoft, Nintendo en Sony. Die laatste heeft onlangs zijn toekomstplannen uit de doeken gedaan voor de komende maanden, en zoals jullie wellicht weten, krioelde het op het internet van de geruchten. Wij waren samen met 6000 andere gelukkigen aanwezig in de Memorial Sports Arena en komen terug met het uiteindelijke verslag.

Drummen was het zeker en vast voor een plaatsje. Er stond veel op het spel voor Sony, met het recente PSN-fiasco in het achterhoofd. Het verbaast dan ook niet dat de CEO van Sony Computer Entertainment America, Jack Tretton, zich uitgebreid verontschuldigde naar de pers, de ontwikkelpartners en de consumenten toe. Hij wist er alsnog aan toe te voegen dat mensen die de PlayStation-familie als gevolg van die chaos hebben verlaten hopelijk terug overtuigd zouden worden door hetgeen ze dit jaar in petto hadden.

Allereerst startte men met de presentatie van niets minder dan Uncharted 3: Drake's Deception. Sony vuurt meteen zijn eerste kanon in ons gezicht, en dan nog niet een van de minste. We krijgen een presentatie te zien van een stuk uit de singleplayer dat zich afspeelt op een boot op zee. Nathan Drake infiltreert het schommelende schip op zee, maar raakt al snel in de problemen. Als gevolg van een kort vuurgevecht, barst de romp en stroomt er stilaan water binnen. Het schip kapseist en Drake probeert wanhopig te ontsnappen uit de zinkende val. Het resultaat is een korte presentatie van de najaarstitel van Sony. We hadden niet minder verwacht van de mannen bij Naughty Dog.

Resistance 3 kreeg ook een plaatsje in de schijnwerpers, maar verbleek vanzelfsprekend bij de voorgaande beelden. Desondanks oogde het nieuwste deel tegen de Chimera opnieuw interessant, en voor de bezitters van de PlayStation Move kwam het heuglijke nieuws dat men een speciale Move Limited Edition gaat lanceren voor wie het maximum wil halen uit zijn bewegingscontroller.

Gameplay uit Uncharted 3, rechtstreeks vanuit de Sony persconferentie.

Gelukkig laat men PSP-bezitters niet in de kou staan. Want alhoewel men plannen had voor een opvolger, besloot men om een God of War-collectie en ICO + Shadow of the Colossus-pakket uit te brengen in september. In die eerstgenoemde vind je Chains of Olympus en Ghost of Sparta terug, twee toppers uit de hele handheldbibliotheek.

Wie trouwens nog niet het geluk had om te kunnen genieten van een 3D TV, Sony heeft goed nieuws voor jullie. Om een betaalbare ervaring te leveren, zorgt men voor een speciale PlayStation 3D TV met bijbehorende brillen die bovendien het gebruik van splitscreen overbodig maken. Door twee verschillende brilltjes in gebruik te nemen, ziet speler 1 bijvoorbeeld zijn beeld en ziet speler 2 zijn deel in een volledig scherm. Je krijgt er Resistance 3 zelfs volledig bij. Richtprijs voor dit pakket is 499 Amerikaanse dollar en men plant om in de herfst dat te lanceren.

Als er een sport leeft in Los Angeles, dan zal het naast honkbal zeker en vast basketbal zijn. De L.A. Lakers zijn niet voor niets een van de betere nationale teams van de VS. Om de presentatie van NBA 2K12 een tandje bij te steken, nodigde men niemand minder dan Kobe Bryant (een zeer bekende speler van het team) uit op het podium om zelf eens aan de slag te gaan met de sporttitel.

Getagged als
Over de auteur

Joachim Beunckens

Hoofdredacteur Video

Reacties