Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Softwaremarkt voor de DS is ingestort"

Volgens Alain Corre van Ubisoft.

Ubisoft EMEA MD Alain Corre heeft gezegd dat de softwaremarkt voor de DS "is ingestort" de laatste 24 maanden. De grote boosdoener zou de groeiende piraterij zijn op het platform.

"Nintendo begrijpt dat het zo veel geld heeft verloren aan piraterij op de courante DS dat ze iets aan het maken zijn om dat tegen te gaan op toekomstige hardware," zei Corre in een discussie over het probleem van piraterij met GamesIndustry.biz. "Op de DS was het echt de eerste keer dat Nintendo Software slachtoffer werd van piraterij, dus het kwam allemaal heel snel en onverwacht." (nvdr: duidelijk iemand die nog nooit gehoord heeft van emulators, ROMs, ISOs en FAL Xtreme hardware)

"De nieuwe hardware zal minder gemakkelijk zijn om te exploiteren en kopiëren. In de laatste 24 maanden is de markt voor DS software ingestort, maar de mensen kopen nog steeds de hardware."

R4 kaarten, die een zeer populaire manier zijn piraterij software te downloaden en te spelen, werden vorige maand al illegaal verklaard in de UK. Daar is het dan ook verboden om de kaarten nog te verhandelen.

Nintendo's opkomende 3DS zal compleet nieuwe anti-piraterij maatregelen treffen. Hoe onhackbaar de hardware uiteindelijk zal zijn, valt nog te bezien. De 3DS wordt wereldwijd gelanceerd begin volgend jaar.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties