Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De Sims 4 zwangerschap en baby's krijgen uitgelegd: hoe krijg je tweelingen, drielingen, een jongen, meisje en adoptie uitgelegd

Alles dat je ooit wou weten, maar te bang was om te vragen.

Zwangerschap is een goeie manier om meer Sims te maken - net als in het echte leven dus. Natuurlijk kun je de game spelen hoe je wilt en je moet nooit Sim baby's hebben als je dat niet wilt. Als je echter een dynastie wilt uitbouwen, dan zul je moeten begrijpen hoe zwanger geraken in De Sims 4 precies werkt. En er valt heel wat te overlopen. Van de percentages op succes om zwanger te geraken, geslacht, tweelingen en drielingen, tot de locatie van bevalling en mogelijkheden tot adoptie… Wij leggen je alles haarfijn uit.

Op deze pagina vind je:

Zoek je naar meer Sims 4 hulp? Onze De Sims 4 cheats helpen je om de game naar je hand te zetten!

Wie kan zwanger worden in De Sims 4?

Zwangerschap kun je vooral verwachten bij Jong Volwassene en Volwassene vrouwelijke Sims die de 'Kindje proberen te maken' optie selecteren met een Jong Volwassene, Volwassene of Oudere mannelijke Sim.

Er zijn echter enkele uitzonderingen.

Personalisatie geslacht

De Sims 4 introduceerde voor het eerst in de reeks Aangepaste Geslachtsinstellingen. Wanneer je in Create-A-Sim naar de tab 'Geslacht Aanpassen' gaat, vind je hier verschillende categorieën. Hiermee kun je vervolgens instellen hoe de interne biologie van je Sims werken en je kunt er dus ook voor zorgen dat bijvoorbeeld mannelijke Sims zwanger kunnen worden. Deze gepersonaliseerde settings zijn beschikbaar zodra een Sim in de Tiener levensfase is.

Let er op: indien je deze opties niet wijzigt, dan zijn verschillende opties standaard actief. Vrouwelijke Sims kunnen dan zwanger worden en mannelijke Sims kunnen anderen zwanger maken. Dit zijn dus de standaardsettings die je meestal gewoon zult zijn.

Hoe zwanger worden en 'Kindje proberen te maken' in De Sims 4

Je moet er actief voor kiezen om in De Sims 4 zwanger te worden. Normale 'O Jaa!' zorgt nooit voor zwangerschap. Je moet in de plaats de specifieke 'Kindje proberen te maken' optie kiezen.

Deze optie vind je vlak naast 'O Jaa!' in het interactiemenu en activeer je ofwel bij een Sim die je op het oog hebt, ofwel bij een locatie waar je 'O Jaa!' kunt activeren. 'Kindje proberen te maken' is ook beschikbaar op hetzelfde punt in een relatie: wanneer een koppel ongeveer 40% - 50% in hun Romantiek relatiemeter heeft of een formele relatie is aangegaan (Daten / Verloofd / Getrouwd).

Zelfs onder deze voorwaarden zal 'Kindje proberen te maken' enkel beschikbaar zijn wanneer een van de partners zwanger kan worden en de andere anderen zwanger kan maken.

Zoals eerder gezegd kun je dit aanpassen via de Aangepaste Geslachtsinstellingen in het Create-A-Sim menu. Je kunt de mogelijkheid tot zwangerschappen ook gewoon volledig uitzetten door in datzelfde menu te selecteren dat geen van de partners zwanger kan geraken, noch anderen zwanger kan maken.

Eender welke partner kan 'Kindje proberen te maken' activeren. De interactie lijkt exact op een normale O Jaa! maar nadat het vuurwerk is gaan liggen veranderen er enkele belangrijke zaken.

Pas op: Sims met de eigenschap 'Heeft een hekel aan kinderen' kunnen nog steeds 'Kindje proberen te maken' selecteren, maar ze zullen ook een moodlet krijgen genaamd 'Conception Tension' (+1 Tense).

Nog een opmerking: De huishoudens in De Sims 4 zijn beperkt tot maximum 8 leden. Dat betekent dat je 'Kindje proberen te maken' niet kunt selecteren tot er iemand verhuist (of - sorry om het donker te maken - sterft) om ruimte te maken voor een nieuw gezinslid. Als je toekomstige ouderpaar apart woont, dan is het enkel de Sim die zwanger kan worden die zich zorgen moet maken om de grootte van het huishouden. Baby's worden namelijk toegevoegd aan het huishouden van de ouder die het kind baart.

Zwangerschapskansen in De Sims 4 uitgelegd

De normale kans die je hebt in De Sims 4 om zwanger te worden na een 'Kindje proberen te maken' is 80%. Met andere woorden: er is een grote kans dat je na de eerste keer al zwanger bent en het is bijna onmogelijk dat het na een tweede keer nog niet lukt.

Zelfs als je tegenslag hebt, moet je niet wanhopen. Er zijn enkele moodlets die het proces kunnen bemoeilijken, maar niks dat de vruchtbaarheidsgraad van je Sim tot onder de 80% kan brengen. Net als in het echte leven: blijven proberen dus!

Zoek je echter naar instantresultaten, dan raden we je aan om hieronder een kijkje te nemen naar de secties rond tweelingen en drielingen voor enkele rotsvaste methodes. De methodes daarin boosten je kansen om zwanger te geraken naar 100% of zelfs hoger. De kans om zwanger te zijn van ten minste één kind is dus verzekerd.

Geslacht beïnvloeden en een jongen (zoon) of meisje (dochter) hebben in De Sims 4.

In De Sims 4 is zwanger zijn - net als in het echt - een onzekere zaak: je Sims kunnen een jongen, meisje, tweeling of drieling hebben. Als je de game echter ziet als een kans om een hele stad naar jouw hand te zetten, dan heb je vast wel specifieke ideeën over wat er moet gebeuren met het nageslacht.

Daarom hebben wij enkele tips voor jou om het aantal en geslacht van je baby's te beïnvloeden. Laten we duidelijk zijn: er is nooit 100% zekerheid dat deze perfect zullen werken, maar het zijn wel nuttige tips die tot resultaat kunnen leiden. Geslacht kan bijvoorbeeld beïnvloed worden door bepaalde voeding te eten of naar bepaalde muziek te luisteren.

Hoe krijg ik een meisje (dochter) in De Sims 4?

 • Eet aardbeien: Wilde aardbeien kun je in vele locaties vinden, vooral rond Willow Creek. Je kunt ook aardbeien kopen van de eetkarretjes (met Stedelijk Leven uitbreiding) of enkele willekeurig krijgen wanneer je pakketjes met fruitzaden koopt (met Jaargetijden uitbreiding). Aardbeien planten bij je huis maakt het des te makkelijker om je gang te gaan, maar als je Jaargetijden hebt geïnstalleerd kun je ze enkel oogsten in de lente.
 • Luister naar Pop Muziek: Dit is beschikbaar op elke stereoset of wanneer je de oordopjes gebruikt als je Fitness Accessoires hebt geïnstalleerd.

Hoe krijg ik een jongen (zoon) in De Sims 4?

 • Eet wortels: Wilde wortels groeien in veel locaties, en vooral rond Oasis Springs. Je kunt ze ook kopen bij de eetkarretjes (als je Stedelijk Leven hebt) of er willekeurig krijgen wanneer je een pakketje met groentenzaadjes koopt (met Jaargetijden). Als je wortels plant, is het makkelijk om te plannen hoe je zelf wilt. Als je Jaargetijden hebt, kun je echter enkel oogsten tijdens de lente en herfst.
 • Luister naar Alternatieve Muziek: Je kunt hiernaar luisteren op eender welke stereoset, of via oordopjes als je Fitness Accessoires bezit en hebt geïnstalleerd.

Er blijft een element van willekeur over, zodat je nooit een garantie van 100 percent hebt. Maar hoe meer je naar de muziek in kwestie luistert of het eten in kwestie eet, des te groter de kansen worden. Combineer je muziek en eten, dan verhogen je kansen nog meer!

Meerdere baby's en tweelingen of drielingen in De Sims 4

Ben je zwanger, dan zijn dit de kansen op meerdere kinderen:

 • Een kind: 89%
 • Tweeling: 10%
 • Drieling: 1%

Als je jaagt op de 'Triple Play' ('Driedubbel Spelen') trophy of achievement, dan moet je een drieling krijgen. Dat betekent héél veel proberen vooraleer je slaagt. Gelukkig hebben wij enkele tips voor je!

Net als met geslacht is er geen waterdichte manier om tweelingen of drielingen te krijgen, maar er zijn enkele zaken die je kunt doen om je kansen flink de hoogte in te jagen.

Je kunt je vruchtbaarheid namelijk boosten, en dit is het meest effectief als je ze gebruikt net voor je 'Kindje proberen te maken' selecteert. Dit zijn enkele factoren die ervoor kunnen zorgen dat je een tweeling of drieling krijgt:

 • Vruchtbaar: Dit kun je aankopen bij de Beloningenmarkt voor 3000 Tevredenheidspunten (ga hiervoor naar de doelen van je Sim om naar de markt te gaan). 'Vruchtbaar' verhoogt de kans op een succesvolle 'Kindje proberen te maken' en verhoogt ook drastisch de kans op een tweeling of drieling. In de normale game is dit de enige methode om je kans op tweelingen of drielingen te verhogen.
 • 'Op een leylijn' kaveleigenschap: Sims die proberen zwanger te worden op een kavel met deze eigenschap zullen heel vaak tweelingen of drielingen krijgen (hiervoor heb je wel de Stedelijk Leven uitbreiding nodig)
 • Vruchtbaarheidselixer: Sims die level 10 bereiken in de Plantkunde vaardigheid kunnen dit recept brouwen. Als je het consumeert, dan heb je een veel grotere kans om een tweeling of drieling te krijgen (hiervoor heb je de In de Natuur uitbreiding nodig.)
 • Vruchtbaarheidsmassage: Heb je level 9 in de Wellness vaardigheid, dan kun je iemand deze speciale massage geven. Die persoon krijgt vervolgens een boost in vruchtbaarheid als moodlet voor 12 in-game uren. Als je dan 'Kindje proberen te maken' activeert, dan krijg je een gigantische verhoging qua kansen (hiervoor heb je de Wellnessdag uitbreiding nodig.)

Hoe krijg ik de Triple Play / Driedubbel Spelen achievement/trophy in De Sims 4?

Bovenstaande tips zijn misschien niet genoeg om de moeilijke Triple Play (Driedubbel Spelen) trophy / achievement te krijgen. Daarom geven we je hier nog wat extra tips. Als je ze gebruikt in combinatie met de bovenstaande tips, dan verhoog je je kansen drastisch. Er is echter geen manier om specifiek op drielingen in te zetten in plaats van tweelingen. Je zult dus waarschijnlijk nog enkele keren moeten proberen.

Als je namelijk alle boosts voor vruchtbaarheid gebruikt, dan bereik je nog steeds maar een kans van 10% op een drieling. Dat is natuurlijk wel véél beter dan de 1% die je normaal hebt. Toch hebben we nog wat extra tips. Wanneer je een Sim familie kiest, pas dan de 'Vruchtbaar' beloning toe als een eigenschap van beide toekomstige ouders. Dan kun je gebruik maken van de 'On Ley-Line', het Vruchtbaarheidselixir en Vruchtbaarheidsmassage om je kansen zo hoog mogelijk te brengen.

Het kan goed zijn dat je enkele pogingen nodig hebt met flink wat tweelingen tot resultaat, dus zorg ervoor dat je die kinderen regelmatig het huis uitstuurt wanneer ze oud genoeg zijn om ruimte te maken voor je volgende poging.

Alternatieve methode: Er is een shortcut die je kunt nemen voor Triple Play, maar die werkt enkel als je de Honden en Katten uitbreiding hebt. Wanneer je je huisdieren namelijk aanmoedigt om zich voort te planten, dan krijg je een tot drie puppies of kittens per keer. De kansen op een tweeling zijn hier 50%, voor een enkel kind 25% en voor een drieling ook 25%. Een kleine omweg dus, maar die kan je wel veel tijd en frustraties besparen.

Wat te verwachten wanneer je Sim in verwachting is: de fases van een Sims 4 zwangerschap

Zodra 'Kindje proberen te maken' is voltooid, kun je via het toilet de interactie 'Zwangerschapstest doen' om te ontdekken of je poging succesvol was. De test kost 15§ en bij positief nieuws wordt de moodlet 'Eten Voor Twee' (Blij +1) geactiveerd voor 24 uur lang.

Doe je geen test, dan verschijnt 'Eten Voor Twee' uit zichzelf, ongeveer 24 uur nadat 'Kindje proberen te maken' gebeurde.

Let op: Gebruik je een zwangerschapstest, dan verkort je eigenlijk de zwangerschap. Normaal is er immers een periode van 24 uur waarin het onzeker is of de Sim zwanger is of niet.

Er zijn echter enkele speciale animaties die gebeuren wanneer een Sim zwanger is, en die kunnen je zonder test aantonen dat 'Kindje proberen te maken' succesvol was. Je Sim zal zich namelijk vaak misselijk voelen zonder enige reden. Dit gaat soms gepaard met een gedachtenwolk waarin er speeltjes zitten.

Elke fase van zwangerschap heeft subtiele maar belangrijke effecten op de behoeften van je Sim. Hun Honger zal veel sneller dalen, alsook hun Blaas en Energie. Dit begint meteen na de bevruchting.

Zodra de zwangerschap is bevestigd (ofwel na 24 uur, ofwel na de test) begint de eerste fase. Je zwangere Sim begint te verzwaren tot die er uiteindelijk heel merkbaar zwanger uitziet. Elke fase gaat bovendien gepaard met een nieuwe +1 Blij moodlet.

De moodlet 'Zwanger: Drie Tot Zes Maanden' duurt eveneens 24 uur. Een Sim in het tweede trimester kan willekeurig Ochtendmisselijkheid krijgen (die tot +3 Ongemakkelijk leidt).

Gebruik je 'Overgeven' (beschikbaar bij alle toiletten tijdens de eerste en tweede trimesters) dan wordt de moodlet Ongemakkelijk niet verwijderd. Beter om dus gewoon te wachten.

De 'Zwanger: Zes Tot Negen Maanden' moodlet duurt minimum 24 uur. In tegenstelling tot de andere fases is er hier geen timer. De duurtijd wordt getoond als '???'. Dit komt doordat Sims niet op een specifiek moment bevallen (al is het in de praktijk meestal wel na 24 uur in de derde fase). Zodra deze moodlet uitdooft, begint de 'Zwanger: Aan Het Bevallen' moodlet die zomaar liefst +40 Ongemakkelijk oplevert.

Bevallen in De Sims 4

Zodra je Sim de 'Zwangerschap: Aan Het Bevallen' moodlet heeft, dan resten er nog drie in-game uren tot de effectieve geboorte - tenzij je zelf ingrijpt. Er zijn enkele opties beschikbaar zodra een zwangere Sim aan het bevallen is.

Thuisbevalling

Sims bevallen enkel op hun thuisgrond, met uitzondering van de ziekenhuisbevalling. Zodra de zwangere Sim thuis weeën krijgt, heb je twee keuzes. Ofwel wacht je drie in-game uren tot de baby arriveert, of je versnelt alles door de 'Baby Krijgen' optie te selecteren (beschikbaar als interactie met je zelf of kribbes die er misschien zijn).

Let op: Je kunt een kinderkamer inrichten vooraleer je bevalt, maar dit is zeker geen verplichting.

Baby's zijn verbonden met hun kribbes tot ze Peuters worden, dus tot dan hebben ze geen ander meubilair nodig. Als je op voorhand geen kribbe koopt, dan verschijnt er magisch eentje wanneer de baby er is.

Proficiat met je zoon of dochter! Zodra de baby er is, krijg je de optie om het kind een naam te geven. Indien je een tweeling of drieling hebt, krijg je de pop-ups een per een. De Sims 4 staat je toe om zowel voor- als achternamen te kiezen. Standaard volgt de achternaam die van de ouder die het kind baart, tenzij je het wijzigt.

Ziekenhuisbevalling

Heb je de Aan Het Werk uitbreiding, dan krijgen Sims de optie om naar het ziekenhuis te reizen en daar te bevallen. Zodra je weeën krijgt, selecteer de zelf-interactie 'Baby Krijgen In Ziekenhuis' en kies de Sims die mee mogen reizen.

Eens in het hospitaal kun je 'Inchecken' bij de balie. Daarna neemt de game het over en zie je hoe een dokter helpt bij de bevalling.

Een ziekenhuisbevalling geeft je het unieke voorwerp Geboorteakte, wat je vindt in de inventaris van de ouder die het kind baarde en aan de muur kunt hangen als decoratie. Proficiat…?

Kind adopteren in De Sims 4

Als zwangerschap niet jouw ding is, dan kun je altijd adoptie overwegen. Eender welke Sim die Jong Volwassen of ouder is, kan een adoptieprocedure beginnen door op hun telefoon de optie 'Een dienst Inhuren' en vervolgens 'Adopteer Een Kind' te kiezen.

Vervolgens verschijnt er een paneel met potentiële kinderen om te adopteren. Je kunt daarbij kiezen uit Baby's, Peuters of Kinderen. Je kunt slechts een enkel kind per keer adopteren; geen tweelingen of drielingen hier dus!

Adoptie kost §1,000 en het kind verschijnt in een kribbe zodra de procedure voltooid is. Normaal hebben ze al een voornaam en krijgen ze de achternaam van de optieouder, maar je kunt beide veranderen.

Door adoptie krijg je de 'Ready-Made Kid' (+3 Blij voor 24 uur lang) moodlet. Als de adoptieouder getrouwd is, dan wordt de echtgenoot of echtgenote erkend als de andere ouder van het kind. Ben je nog aan het daten of verloofd, dan is er slechts één ouder.

Andere manieren om zwanger te worden in De Sims 4

We hebben je al heel wat over zwangerschap verteld, maar er zijn nog enkele andere manieren om zwanger te worden in De Sims 4...

Speciale zwangerschappen

Niet elke Sim in De Sims 4 is menselijk en daardoor bestaan er ook andere soorten zwangerschappen. Je kunt namelijk ook spelen met geesten, aliens, vampieren, meerminnen, tovenaars en Servos. Geesten en Servos kunnen geen biologische kinderen krijgen via 'Kindje proberen te maken', maar al de rest kan wel zwanger worden en bevallen. Bovendien kunnen ze allemaal aan adoptie doen.

Een occulte zwangerschap is gelijkaardig aan andere zwangerschappen, behalve dat er een kans is dat de baby's de eigenschappen van de ouders overnemen. Er zijn geen hybride wezens in De Sims 4, dus is de kans 50/50 dat de baby's de karaktertrekken van een van de ouders overnemen.

De soorten wezens kunnen bekeken worden in Create-A-Sim zodra de baby een Peuter of ouder is, maar occult gedrag begint enkel wanneer een personage een Tiener wordt.

Vampier zwangerschappen

Heb je de Vampieren uitbreiding, dan zorgt de 'Op een duistere Leylijn' eigenschap voor de grond voor interessante situaties.

Het verhoogt namelijk niet enkel de kansen dat een mens-vampier koppel een vampierbaby krijgt, maar zelfs niet-vampier koppels die zwanger worden op dit stuk grond kunnen plots een vampierbaby krijgen!

Alien zwangerschap

Heb je De Sims 4: Aan Het Werk uitbreiding, dan is het mogelijk dat je Sim ontvoerd wordt door aliens.

In De Sims 4 kan dat ervoor zorgen dat elke Jong Volwassen, Volwassen of Oudere gekidnapte die wordt erkend als mannelijk een kans van 25% heeft om zwanger te worden van een alien baby.

De zwangerschap is verrassend normaal. Enkel worden de Blij moodlets vervangen door Ongemakkelijk moodlets, doordat de Sim probeert te begrijpen wat er aan de hand is.

Na de geboorte zal de baby altijd tot de categorie 'Alien' behoren. Ook heb je waarschijnlijk een trophy / achievement vrijgespeeld genaamd 'Special Delivery'. Hoop dat je trots bent.

'Kindje proberen te maken' met een alien

Het is bekend dat mannelijke Sims zwanger kunnen worden na een ontvoering door aliens, maar hoe zit het met 'Kindje proberen te maken' met een alien partner?

Als een vrouwelijke alien (die de setting heeft dat ze zwanger kan raken) en een mannelijke menselijke Sim (met de setting dat die anderen zwanger kan maken) kiezen om 'Kindje proberen te maken', dan wordt de vrouwelijke alien de geboorteouder. Net zoals in normale zwangerschappen dus.

Enkel door ontvoerd te worden kunnen mannelijke Sims dus zwanger worden en alien baby's baren.

Zwangerschap en Baby Cheats

Er zijn natuurlijk ook cheats die je kunt gebruiken voor zwangerschap en baby's. Daarvoor verwijzen we je naar onze Sims 4 cheats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

The Sims 4

PS4, Xbox One, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties