Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De Sims 4 Journey to Batuu begingids: Zo bezoek je Batuu en de eerste stappen uitgelegd

De basisprincipes van de Star Wars-uitbreiding.

De Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu Game Pack is weer eens wat anders voor de serie.

Hoewel dit niet de eerste keer is dat De Sims verandert of een cross-over met een andere franchise heeft - zoals De Sims 3: Bovennatuurlijk en Plants vs Zombies -, kan het gaan van een rustig voorstedelijk leven in Willow Creek direct naar de galactische smeltkroes van Batuu mogelijks een beetje een cultuurschok zijn voor zowel de Sims als de spelers.

Of je nu een Star Wars-superfan bent of dat het je eerste uitstapje naar een galaxy far, far away is, deze Journey to Batuu-gids helpt je om de eerste interactie van je Sims met de galaxy far, far away te navigeren.

De Sims 4 Journey to Batuu begingids: Hoe reis je naar Batuu en wat te doen?

De manier om je Sims van huis naar de nieuwe wereld van Batuu te krijgen, is verrassend voorspelbaar: gebruik een telefoon of computer om op vakantie te gaan en selecteer Batuu in het menu met de beschikbare vakantiebestemmingen.

Dat zal vertrouwd zijn voor de spelers die de Outdoor Retreat en/of Jungle Adventrures Game Packs hebben, omdat het dezelfde methode is die gebruikt wordt om naar Granite Falls en Selvadorada te reizen.

Batuu wordt door de game behandeld als een vakantiewereld, net zoals de vorige twee, hoewel er nu wel een paar verschillen zijn.

Je Sims zullen nog steeds automatsich alle betaalde vakantiedagen van het werk gebruiken tijdens hun verblijf op Batuu, maar aardse eigenaardigheden (zoals feestdagen als je Seasons geïnstalleerd hebt) zullen te ver weg blijken te liggen en zonder kennisgeving passeren.

Ook de Simoleons die je verdiend hebt, zijn hier niet te gebruiken: Batuu's economie werkt op een aparte valuta genaamd Credits. Je komt aan met een aantal Credits op zak, en je kunt meer verdienen door aan de Sabacc-tafel te gokken of door het voltooien van factiemissies.

(Maak je geen zorgen: je zuurverdiende Simoleons - samen met je stukjes en beetjes als je Ecologisch Leven geïnstalleerd hebt, plus alle inhoud van je Sims persoonlijke inventaris - krijg je bij thuiskomst gewoon weer terug.)

Je Sims hoeven geen accommodatie te boeken, want ze verblijven (gratis, dankzij de gastvrijheid van Batuu) in het onderkomen van Black Spires-buitenpost.

Omdat je voor je eerst missie dit gedeelte van Batuu moet leren kennen, kun je de vakantie van je Sims daar het beste beginnen als je gevraagd wordt om een wijk te bezoeken.

Je onderkomen werkt op een vergelijkbare manier als een kampeertent in de vorige vakantie Game Packs: in plaats van zich te gedragen als een gebouw, is het een object waar Sims mee kunnen interacteren om zich om te kleden, te slapen (en WooHoo als hun romantische partner aanwezig is), en zich 'op te frissen' (wat in dit geval betekent dat ze hun blaas en hygiënebehoeften moeten doen, maar ook andere behoeften een kleine boost moeten geven).

Je onderkomen is de enige plek op Batuu waar Sims hun blaas en hygiëne kunnen herstellen, evenals een van de weinige plaatsen waar ze een goede nachtrust kunnen krijgen, dus is het een goed idee om er minstens een of twee keer per dag naar terug te keren.

Op Batuu kun je je missies vinden onder het carrièrepaneel van je Sim, terwijl hun reputatie bij elk van de drie facties bijgehouden wordt onder hun Simologiepaneel.

Bij je eerste aankomst op Batuu, zal elke Sim automatisch de tweedelige 'Welkom op Batuu'-missie ontvangen. Om de missie te volbrengen, ga je naar je onderkomen om je op te frissen en om te kleden (je slaapplek is gevuld met de nieuwe Star Wars-thema-kledingstukken om je Sims te helpen zich aan te passen); ga dan naar Docking Bay 7 om wat eten te bestellen.

Het cirkelvormige ontwerp van de Black Spires-buitenpost kan moeilijk te navigeren zijn, maar om je te helpen oriënteren, hebben je slaapplek en Docking Bay 7 allebei gloeiende blauwe contouren totdat je er voor het eerst in aanraking mee komt.

Nadat je Sim is opgefrist, gekleed en gevoed, is het tijd om de lokale bevolking te leren kennen - en, van cruciaal belang, hun facties.

Er lopen veel inwoners van Batuu rond, dus zeg hallo en vraag naar de First Order, het Verzet en Schurken om wat inzicht te krijgen en zo de tweede en laatste fase van de 'Welkom op Batuu'-missie te voltooien.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

The Sims 4

PS4, Xbox One, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties