Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De Sims 4 Eiland Leven gids, hoe je een Zeemeermin wordt en terug mens worden

Zo krijg je speelbare Zeemeermin Sims door te verkennen of op andere manieren.

De Sims 4 Zeemeerminnen zijn een van de meeste unieke occulte rassen die werden toegevoegd aan De Sims 4 en zijn een erg belangrijk onderdeel van De Sims 4 Eiland Leven, het expansion pack van 2019 voor het altijd-populaire simulatie game van het echte leven.

De uitbreiding draait rond het leven op het tropische eiland Sulani en focust zich op de activiteiten die je doet tijdens een strandvakantie. Dat gaat van zonnen tot snorkelen, maar omvat ook het behoud van de natuurlijke omgeving bij. Bij dat laatste horen de eerder vernoemde occulte wezens, de zeemeerminnen!

Op deze pagina leggen we je de verschillende manieren uit waarop je een zeemeermin kunt worden in De Sims 4, je krijgt ook een volledige Zeemeerminnen gids en je krijgt ook raad over hoe je het zeemeermin zijn voor altijd afzweert als je toch liever als mens door het leven gaat. Had Ariël dat maar geweten!

Op deze pagina:

Heb je meer hulp nodig met De Sims 4? Dan kunnen onze De Sims 4 cheats je misschien helpen met de verschillende aspecten van de game. Wie echter meer wilt weten over de occulte rassen, neemt best eens een kijkje naar onze gids over hoe je een Vampier wordt in de andere uitbreidingen.

Wat zijn Zeemeerminnen in De Sims 4 en hoe werken ze?

De Sims games draaien allemaal rond het leven van een fantasie-leven en wie heeft er op een bepaald moment al niet eens gefantaseerd over het zijn van een zeemeermin? Stel je een leven voor waarin je op de rotsen zonnenbaadt, met je mooie regenboogkleurige staart door het water gaat, bevriend wordt met dolfijnen, de geheime taal van de vissen leert of landbewoners de dood injaagt met je onweerstaanbare sirengezang!

Dan hebben we goed nieuws voor je, want je kunt al deze dingen doen in Sims 4: Eiland Leven! Zeemeermin-krachten bevatten alles wat we hierboven beschreven en meer, waaronder twee verschillende methodes waarmee je nietsvermoedende zwemmers vermoordt, want blijkbaar weten de ontwikkelaar van De Sims-spelers leuk vinden! Of als je mensen vermoorden onder water maar niets vindt, dan kun je er ook voor kiezen om... lief te zijn.

Het beste van al is dat je in tegenstelling tot de arme Kleine Zeemeermin niet moet kiezen tussen de zee en het land. Als een zeemeermin in De Sims 4 maak je namelijk deel uit van beide werelden en kun je simpelweg wisselen tussen je menselijke en zeemeermin-vorm door in en uit het water te gaan.

Zeemeerminnen (of misschien beter: Zeemeersims) hebben wel één groot verschil met normale Sims. Waar Sims normaal nood hebben aan hygiëne, hebben zeemeerminnen nood aan hydratatie. Zonder hydratatie gaan zeemeerminnen niet dood, maar kunnen ze wel hun speciale krachten niet meer gebruiken (al werken de meeste krachten sowieso enkel in de oceaan).

Een badkuip is genoeg als je gehydrateerd wilt blijven - dus technisch gezien kun je jouw zeemeermin Sim op de 38e verdieping van een appartement laten leven in het centrum van San Myshuno als je dat graag wilt.

Sulani, de tropische locatie die werd toegevoegd naar aanleiding van Eiland Leven, is de meest voor de hand liggende bestemming voor je zeemeersims: het is de eerste wereld in De Sims 4 waarin wildzwemmen toegelaten is en je niet meer beperkt wordt tot een zwembad om te zwemmen. De oceaan is daarbovenop ook nog eens de plek waar zeemeerminnen helemaal tot zichzelf kunnen komen.

Naast hun nood aan hydratatie, functioneren zeemeerminnen in vergelijking op dezelfde manier als gewone Sims op het land. Als je ze in de zee krijgt, dan krijg je toegang tot een groot aantal unieke krachten en vaardigheden: van het aanvullen van je noden in het water, tot het oproepen van zeedieren tot hun krachtige sirenegezangen die je voor zowel voor het goede als voor het kwade kunt gebruiken.

Zo word je een Zeemeermin in De Sims 4 door het vinden van Zeemeerwier

Wie graag een van zijn speelbare personages wilt laten veranderen in een zeemeermin, kan dat op verschillende manieren doen. Zo kun je dit doen via de in-game-methode, in de character creator en natuurlijk ook via cheat codes.

Laten we beginnen met de in-game-methode en als je van plan bent om dit op de officiële manier te doen, bereid je dan maar alvast voor op de verschrikkingen van de canonieke zeemeermin-transformaties.

Hoe word je een Zeemeermin? Een snelle hap van Zeemeerwier, een simpele in-game food item, is genoeg om je te doen veranderen in een zeemeermin. Je kunt dit voorwerp op twee manieren bemachtigen. Dit is een betrouwbare, maar lichtjes teleurstellende manier als je alles uit het Eiland Leven pakket wilt halen.

De tweede hangt af van een onvoorspelbare willekeurige nummergenerator en kan erg tijdsrovend zijn, maar dan heb je meteen ook een goed excuus om Sulani eens goed te verkennen.

Methode 1: Koop Zeemeerwier van de rewards store

Dit is de makkelijkste manier om Zeemeerwier te krijgen. Elke keer een Sim een Gril (dat zie je in de gedachtebellen die boven hun karakterportret hangen) of een Doel (dat kun je vinden in de Aspiration tab) voltooit, dan krijgen ze een bepaald aantal Tevredenheidspunten.

Die Tevredenheidspunten kun je dan weer gebruiken in de Rewards Store (die kun je ook vinden in de Aspiration tab) om verscheidene voordelen te kopen.

Zeemeerwier kost 500 Tevredenheidspunten. Als referentiepunt, de meeste Grillen en Doelen leveren gemiddeld 25 of 50 Tevredenheidspunten op. Als je goed op je Sim let en weet wat hij/zij wilt, en zorgt dat ze in een goed bui blijven, dan heb je maar enkele in-game dagen om genoeg Tevredenheidspunten te verzamelen om jezelf een ticket voor het onderwaterleven te kunnen kopen.

Je moet niet eens naar de ocean kijken als je naar dit doel toewerkt en afhankelijk van het Doel van je Sim, is het voor jou misschien makkelijker om Tevredenheidspunten te verdienen door naar de bibliotheek te gaan, rond te doelen in de woestijn of door thuis eten te maken.

Methode 2: Ga in Sulani op zoek naar Zeemeerwier - alleen of met een vriend

Zeemierwier gedraagt zich niet als een gewone plant in De Sims 4, omdat het niet overal groeit, maar ook omdat je het thuis niet kunt kweken in de tuin. Dat wil echter niet zeggen dat er geen Zeemierwier groeit in Sulani. Je moet gewoon weten waar en hoe je er naar op zoek moet gaan.

Bevriend raken met een dolfijn is een leuke manier om zeemierwier in handen te krijgen. Dolfijnen zetten op willekeurige plaatsen in de oceaan oranje boeien; benader de groep en er zal er een naar je toe zwemmen om je te begroeten.

Wanneer je goed bevriend bent met een dolfijn, dan kun je hem vragen om truukjes te doen; vraag hem om te 'Apporteren' en hij zal een item gaan halen op de zeebodem. Er is een kleine kans dat hij een stukje zeemeerwier terugbrengt.

Als je liever alleen gaat (of gewoon liever je dolfijnen vriend niet uitbuit), dan zijn er ook andere manieren om zeewier te gaan zoeken:

  • Verken de grot vlakbij het Admiraal's Wrak in de Mua Pel'am-buurt.
  • Vis bij een van de visplekken op de kustlijn van Sulani.
  • Door te diepzeeduiken bij een oranje boei met een rode bovenkant.

Bij al deze activiteiten is er een kleine kans dat dit je een Zeemeerwier oplevert.

Zo gebruik je Zeemierwier in De Sims 4

Als jezeemierwier bemachtigt, dan zal dit item in de inventory van je Sim zitten; klik erop en selecteer de 'Eet'-optie.

Wanneer je dit naar binnen hebt gespeeld, dan zal je Sim een nieuwe moodlet krijgen die 'Vreemde sensatie (energiek +3)' heet en daarbij hoort de tekst waarin de game je aanraadt om op zoek te gaan naar een grote watermassa.

Volg deze raad op, ga in de oceaan en voila! Als je Sim tot zijn middel in het water staat, dan zal hun nieuwe zeemeerminnenvorm zichtbaar worden! Uiterlijke kenmerken, zoals de kleur van je vinnen zijn willekeurig, maar niet permanent: je kunt het uiterlijk van je zeemeermin aanpassen via de 'Sim veranderen'-optie in een spiegel of een dressoir.

Zo verander je van een zeemeermin terug in een mens in De Sims 4

Na je transformatie, kun je nog steeds Zeemierwier eten en is nu een extreem goede maaltijd. Als je er een eet, dan zal de hongermeter van je zeemeermin met 50% worden aangevuld.

Maar pas op! Als je twee Zeemeerwier achter elkaar eet, dan zul je terug in een mens veranderen. Om die reden kun je het snel achter elkaar opeten van twee stukken zeemeerwier als een "geneesmiddel" voor deze onderwaterziekte beschouwen... het hangt gewoon allemaal af van hoe jij dit ziet.

Andere manieren om Zeemeerminnen te krijgen in De Sims 4

Spelers die onmiddelijk aan de slag willen met hun zeemeermin-personage kunnen in De Sims 4 beroep doen op twee aanvullende manieren.

Maak een zeemeermin in de Creeër-een-Sim-mode

Je kunt ook gewoon een zeemeermin maken in de Creeër-een-Sim-mode, door een nieuwe game te starten of door een nieuw huis te maken in een bestaande save file.

Bij het betreden van de Creeër-een-Sim-mode, start je met een willekeurig gegenereerde mens. (Of je kunt ook een nieuwe Story Mode maken waarin je, afhankelijk van je antwoorden, een zeemeermin krijgt.)

Om een zeemeermin te maken, moet je op het 'Sim toevoegen'-icoon naast het potret van je personage links onderaan het scherm klikken en 'Occulte Sim toevoegen > Zeemeermin toevoegen' selecteren in het pop-up menu.

Daardoor heb je nu een tweede willekeurig gegenereerd personage gemaakt, maar dat is een zeer ondubbelzinnige zeemeermin; de achtergrond van de Creeër-een-Sim-mode neemt een waterachtig effect gekregen en een school vissen zal voor een korte tijd rond je nieuwe personage zwemmen.

(Je kunt je originele menselijke personage verwijderen door op het rode kruis bij hun portret te klikken, ervan uitgaan dat je enkel je zeemeermin wilt gaan gebruiken.) Nu is het maken van je personage gewoon hetzelfde. Het enige verschil is dat jij nu zowel je mens als je zeemeermin kunt aanpassen zoals jij dat graag wilt.

Er is potentieel een groot minpunt aan het maken van je zeemeermin in de Creeër-een-Sim-mode: je moet helemaal van voren af aan beginnen. Het is niet mogelijk een bestaande menselijk (of vampier/alien/geest) personage te importeren en te veranderen in een zeemeermin wanneer je personage maakt.

Dat betekent dat, als je favoriete Sim veilig is opgeslagen in je bibliotheek, je hem niet gewoon kunt transformeren in in een zeemeermin via enkele klikjes. Hiervoor zal je iets anders moeten doen en dat brengt ons naadloos over naar...

Gebruik Sims 4 zeemeermin cheat codes

Laten we eerlijk zijn, cheaten is niet weg te denken uit De Sims-reeks en maakte altijd deel uit van de twintigjarige geschiedenis van deze franchise. Om die reden zorgt zelfs de ontwikkelaar ervoor dat iedereen toegang tot die cheat codes krijgt en ze makkelijk te gebruiken zijn.

Wie graag een zeemeermin wordt door cheats codes, moet deze stappen volgen:

  1. Open de cheats console. (Meer details over hoe je dit moet doen, vind je in onze De Sims 4 cheats gids.) De console verschijnt linksboven op je scherm.
  2. Type en geef 'testingcheats on' of 'testingcheats true' (ze werken eigenlijk allebei) om de debugging cheat aan te zetten.
  3. Met je zeemeermin in wording als je huidige personage en type de volgende cheat in: Traits.Equip_Trait Trait_OccultMermaid

Een klingelende geluid zal weerklinken en daarmee weet je dat je de juist cheat code hebt gebruikt. De verborgen 'Zeemeermin'-eigenschap zal geactiveerd worden bij je personage en je zal verder kunnen gaan zoals je dat ook deed met Methode 1. (Je Sim zal echter niet de 'Vreemde sensatie' moodlet krijgen die aangeeft dat je de eigenschap kreeg door de game zonder cheats te spelen.)

Maar let wel op, want door debugging cheats te gebruiken om je in-game Sim aan te passen, loop je risico op glitches en corrupte opslagbestanden, dus sla eerst op alvorens je ze gebruikt.

Als je op fouten stuit en die ongedaan wilt maken - of als je het proces wilt omdraaien en van je zeemeermin terug een mens wilt maken - volg dan stap 1 en 2 van hierboven en gebruik bij de derde stap de cheat code Traits.Remove_Trait Trait_OccultMermaid.

Nu weet je hoe zeemeerminnen worden gemaakt in De Sims 4 en kun je al je tijd gaan wijden aan het rondzwemmen aan de kust van Sulani!

Read this next