Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De overige aankondigingen van Nintendo Direct

Mario Golf 3D, Donkey Kong Country Returns 3D, Code of Princess...

De Nintendo Direct video-presentatie van gisteren stond voornamelijk in het teken van Nintendo 3DS-titels. Nintendo maakte veel nieuwe titels bekend.

Zo werkt Camelot aan een nieuwe Mario Golf-variant. Mario Golf World Tour bevat bekende Nintendo-gezichten die het tegen elkaar opnemen op maffe golfcourses. De game komt deze zomer uit, zowel in de eShop als fysiek in de winkels.

Daarnaast werkt Nintendo aan een opvolger van Donkey Kong Country Returns, die in 2010 verscheen voor de Wii. De 3DS versie heet Donkey Kong Country Returns 3D, en er is een trailer van te vinden op de eShop.

Dat is niet de enige nieuwe game waarin de iconische aap een rol speelt. Zo wordt er ook gewerkt aan Mario and Donkey Kong, een puzzelspel met level-editor, een titel die in het tweede kwartaal van 2013 download uitkomt in de eShop.

Ook heeft Nintendo bekend gemaakt dat Code of Princess naar Europa komt. De beat 'em up komt in de lente enkel als download uit. In Japan is de game overigens wel verkrijgbaar in de gewone winkels.

Er werden nog enkele games genoemd. Zo komt er een nieuwe deel aan in de Etrian Odyssey RPG-reeks en is Project X Zone in ontwikkeling. In deze strategische RPG komen personages van Namco, SEGA en Capcom samen. Daarnaast heeft Animal Crossing: New Leaf eindelijk een Europese releasedatum gekregen: 14 juni 2013.

De volledige Nintendo Direct video, met daarin alle aankondigingen op een rij, is hieronder terug te zien.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties