Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De nieuwe rassen uit WoW: Cataclysm

Maak kennis met de Worgen en de Goblins.

Nu de release van World of Warcraft: Cataclysm een feit is, nemen wij bij Eurogamer België de nieuwe rassen eens onder handen. Want één van de grootste aanpassingen is uiteraard het speelbaar worden van de Worgen van Gilneas en de Goblins uit de Bilgewater Cartel.

De Worgen zijn gebaseerd op weerwolven en vertonen typische kenmerken van zowel mensen als wolven. Oorspronkelijk gaat het hier om druïden die van vorm konden veranderen, maar de wilde natuur van het beest sloop beetje bij beetje in hun hersenen. Uiteindelijk bleven ze dan steken in dierlijke gedragingen en besloten de andere druïden om de stakkers op te sluiten.

Ongelukkig genoeg liet men de wezens niet inslapen, maar werd er gewoon geopteerd om ze in een soort winterslaap te laten gaan. Onder een boom in Blackwald werden ze echter regelmatig gestoord. De beestachtige Worgen ontsnapten zo en leefden vrijuit al hun lusten uit. Zo houden ze van folteren en de doodskreten van hun tegenstanders. Dit komt nog het best tot uiting wanneer ze een prooi/vijand levend verscheuren.

Hun samenleving is patriarchaal opgebouwd met het oudste mannetje dat de lakens uitdeelt. In tegenstelling tot de meeste dieren wordt de leider nooit uitgedaagd. Hij blijft leider tot hij niet meer kan en als laatste daad van verantwoordelijkheid wordt hij voedsel voor de roedel. De lijken van gevallen krijgers worden ook opgegeten. Om de een of andere reden scheuren ze overblijfselen van vijanden alleen in stukken, maar weigeren ze om deze op te eten. Ze leven in simpele hutten, maar hebben nog steeds enkele menselijke gebruiken. Zo worden er ruwe stukken leer ter bescherming gedragen.

De speelbare Worgen zijn echter een stuk menselijker. Ze zijn ook wel bekend als de Greymane Worgen, die een gedeeltelijke geneeswijze ontwikkelden. Hun uiterlijk blijft behouden, maar hun geest blijft menselijk. Hun moed en onbevreesdheid maakt van hen een waardevolle bondgenoot binnen de Alliance. Hier worden ze ook binnengehaald door de Night Elves, die eerder de dolgedraaide druïden vervloekt hadden.

Het eerste kwartier van de Worgen in Cataclysm in beeld!

In schril contrast met de Worgen staan de Goblins. Deze kleine, groene en lelijke wezens doen mij nog het meest denken aan Gremlins. Het zijn echter zeer bekwame ingenieurs, chemici en handelaars. Hun wapens waren door de eeuwen zeer gewild aan beide kanten. Voor de Cataclysm was het eiland Kezan dan ook een ware metropool waar geld rijkelijk vloeide.

Hun neutraliteit wordt echter genadeloos ingedrukt na enkele onfortuinlijke ontmoetingen met de Alliance. Hierbij worden ze geraakt in de plaats waar het meeste pijn doet, hun portefeuille. Deze haat tegen de Alliance brengt hen dichter bij de Horde. Hier worden ze dan ook met open armen ontvangen.

Het is trouwens niet de eerste maal dat er Goblins speelbaar zijn in het Warcraft-universum. Meer bepaald in Warcraft II staan de Goblins al tot jouw beschikking. Dit in de vorm van de Goblin Sappers, een team van drie hoogst explosieve Goblins. Net zoals de Dwarven Demolition Squad gaan zij op zelfmoordmissies om vijandige structuren te vernietigen.

World of Warcraft: Cataclysm is nu zowat overal te koop!

Reacties