Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De mogelijke looks van een Pokémon game op de Wii U

Professional werkt 3D Pokécenter uit voor next-gen consoles.

Vorige week werden verrassend genoeg de zesde generatie Pokémongames aangekondigd. Pokémon X en Y zullen eind dit jaar verschijnen voor de 3DS. Wie gehoopt had om eindelijk een 'echte' Pokémongame op de Wii (U) te mogen proberen, is er dus wederom aan voor de moeite. Nintendo zelf gaf ons tevens weinig hoop dat dit in de toekomst wél zou gebeuren.

Even Liaw behoort tot de groep fans die de miljardenfranchise maar al te graag op hun tv zouden zien. De man die eerder al aan de Rising Storm mod werkte voor Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad als environment artist, probeerde zich voor te stellen hoe zo'n game er zou uitzien door een Pokécenter te modelleren in de Unreal Development Kit. Het adembenemende resultaat kan je hieronder aanschouwen. Let vooral op de details!

Daarnaast is de Pokémoncommunity aan de slag gegaan met beelden die ze in de eerste trailer van Pokémon X en Y te zien kregen. Het resultaat is een zondvloed aan fan art waar AllGamesBeta de beste stukjes Pokékunst uitpikte. Van de starters lijkt vooral vuurvos Fennekin al veel aanhangers te hebben verzameld, alhoewel grastype Chespin en watersoort Froakie volgens ons evenwaardige monstertjes zijn. Legendarische Pokémon Xerneas en Yveltal zijn ook erg populair, net zoals de protagonisten van het spel zelf.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties