Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De meest absurde wapens in games

Haaien, oma's, kippen en winderige eenhoorns.

Het lijkt wel alsof game ontwikkelaars onderling een ware wapenwedloop houden. Met de evolutie van games komt ook de evolutie van de meest belachelijke wapens die je maar kunt verzinnen. Van exploderende oma's tot geforceerd dansen, hier zijn zeven wapens die je vijanden naar de eeuwige jachtvelden helpen. Of in ieder geval heel verbaasd laten kijken.

Explosieve Oma - Worms (1995)

Oma's zijn fantastisch. Ze proppen je vol met zoetigheid en heerlijk eten en stoppen pas tot je al rollend terug naar huis gaat. Als klein kind wist je echter wel dat je niet moest sollen met Oma. Want ergens achter dat lieve, rimpelige gezicht schuilt een pittige tante die nergens voor terugdeinst.

De Explosieve Oma uit Worms doet niet aan lief zijn.

Oma heeft een explosief temperament.

Worms staat sinds jaar en dag bekend om zijn absurde wapentuig. Heilige handgranaten, Superschapen, dat soort dingen. Maar het meest belachelijke wapen moet toch wel de Explosieve Oma zijn.

Ze is langzaam, schuifelt al mompelend in haar roze nachtjapon op je af en voor je het weet explodeert ze met een gewelddadige knal. Deze grootmoeder laat helemaal niets van de tegenstander heel.

2. Sheepinator - Ratchet & Clank: Going Commando (2003)

Stel je voor: je bent een trouwe dienaar van de kwade krachten, op patrouille door je basis. Je doet sloom je rondes, houdt een oogje op de gevangenen. Tot je uit de schaduwen een Lomax ziet springen. Voordat je er erg in hebt, blaat je een verbaasde noodkreet.

Tot zover je carriëre als trouwe minion.

Je bent veranderd in een schaap.

Je moet het lot en je nieuwe warme witte wollen vacht accepteren. Want je hebt nog mazzel. Je collega's zijn een ongunstiger lot beschoren.

Die zijn namelijk in zwarte schapen veranderd. En iedereen weet dat zwarte schapen de genetische aanleg hebben om te exploderen. Dus vooraleer je een rustig hoekje in een nabijgelegen weide zoekt, kun je je maar rap uit de hoeven maken. Wol fikt goed, geloof ons vrij.

De Ratchet & Clank-serie kent natuurlijk nog meer absurde wapens, zoals de Quack-O-Ray en de rubberen kip.

Cluckshot - Gears of War 3 (2011)

Kippen zijn veelzijdig. Denk maar aan eieren, kippensoep, KFC en inspiratie voor de ophanging van je auto. Maar zijn ze ook in te zetten als wapen?

Gears of War vindt van wel. In de strijd tegen de Locust blijkt de Gallus Gallus Domesticus onmisbaar. Kippen lusten namelijk graag sprinkhaan.

'Are you tokking to me?'

Ziehier de granaatwerper simpelweg bekend als de Cluckshot. Onze gevederde vrienden vliegen op de vijand af, om vervolgens te exploderen in een waas van veren en stukjes Locust. Dit wapen krijg je van een kip met een piratenhoed. Nee, serieus.

Meer absurde wapens op de volgende pagina.