Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De eerste info en screenshots rond Batman: Arkham Origins

Zal de prequel een derde keer raak schieten?

Dankzij de coverstory van Game Informer is er al meteen veel meer geweten over Batman: Arkham Origins, de derde game in de Arkham-franchise die gisteren werd aangekondigd. Eurogamer somt de belangrijkste details uit het tijdschrift voor je op.

Het verhaal speelt zich af op Kerstavond, jaren voor de gebeurtenissen van Arkham Asylum en Arkham City. Gangsterbaas en primaire vijand van deze game Black Mask (zie boven) zet een gigantische prijs op Batman's hoofd. Een boel huurmoordenaars en tegenstanders van de Dark Knight komen daarop af. Zelfs de politieagenten van Gotham City proberen de vleermuisman te vatten. Terwijl de jacht op Bruce Wayne's alter ego is geopend, probeert de superheld zelf uit te zoeken waarom Black Mask hem dood wil en moet hij de niet-corrupte agenten proberen te overtuigen dat hij aan hun kant staat.

De spelwereld is opgedeeld in twee ongeveer even grote delen: Old Gotham en (let vooral op de originele naam) New Gotham. Die tweede wordt een chiquer stadsgedeelte met veel wolkenkrabbers. De Batwing, Batman's vliegtuig, zal je kunnen gebruiken als fast-travel optie tussen de verschillende gebieden, maar dan moet je wel eerst de jammer weghalen die de Batwing in een bepaalde zone blokkeert. Deze bevinden zich zoals in Assassin's Creed vaak bovenop hoge gebouwen.

Batman krijgt een nieuw hulpstuk dat fungeert zoals de Grappler in Just Cause 2. Door twee punten aan te duiden, spant er zich een touw op tussen de twee aangeduide plekken. Hierdoor kan je makkelijker op bepaalde plekken komen of kan je wachten tot er een vijand onder doorloopt om hem daarna te grazen te nemen. Het kan tevens gebruikt worden om twee minder zware objecten naar elkaar toe te trekken.

De schitterende Arkham combat keert terug, met enkele nieuwe opties. Er zullen ook een aantal verse soorten vijanden zijn die Batman's hoofd op een stok willen plaatsen. Ook de Predator stukken waarin Batman ongezien een groep vijanden moet omleggen, zijn weer present.

Arkham Origins introduceert ook enkele volledig nieuwe elementen. Zo zullen er "Crime in Progress" momenten zijn waarop je zelf beslist of je zal ingrijpen. Als je bijvoorbeeld enkele agenten redt door hun belagers KO te slaan, krijg je extra ervaringspunten en verdien je het respect van het Gotham City Police Department.

Met het Most Wanted systeem kan je slechteriken opjagen buiten het hoofdverhaal. De missies zelf moet je echter eerst ontdekken door rond te zoeken in de spelwereld. Challenge Mode keert ook terug, maar gelijkaardige uitdagingen zullen ook in de gewone spelwereld zitten.

Als het allemaal wat te moeilijk wordt kan Batman's butler Alfred misschien soelaas bieden. Hij geeft zijn meester namelijk upgrades. Dit zullen niet alleen gadgets zijn waarmee extra puzzels kunnen worden opgelost, maar ook toevoegingen waarmee je bijvoorbeeld meer slaag kan krijgen voordat je neergaat.

Bevestigde tegenstanders voor Batman tot nu toe zijn: maffiabaas Black Mask, huurmoordenaar Deathstroke en The Penguin. Ook de leden van de Justice League (Superman, Green Lantern, The Flash, Wonder Woman, Martian Manhunter, ...) zullen waarschijnlijk hun opwachting maken.

Batman: Arkham Origins wordt op 25 oktober verwacht voor PS3, Xbox 360, PC en Wii U.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties